Elazığ'da Eti Krom işçileri eylemde

Elazığ’da Eti Krom Maden işletmesinde çalışan 300 işçi 14 gündür eylemde.. İşçiler çalışma şartlarının ve mali haklarının iyileştirilmesi için işletme önünde oturma eylemi yapıyor. Bir yandan da işletme sahibiyle anlaşmak üzere görüşmeler sürüyor.

Ekrem Demir Ekrem Demir

Elazığ’ın Alacakaya ilçesinde bulunan Eti Krom Maden işletmesinde çalışan 300'ü aşkın işçi çalışma şartları ve ücretlerin iyileştirilmesi için iş bıraktı.

İşçilerin mücadelesi 14 gündür devam ediyor. Bu süreçte işverenle görüşmeler de yapılıyor. Son toplantıda Eti Krom Maden şirketini işleten Yıldırım Şirketler Grubu temsilcisi Ali Rıza Yıldırım’ın işçilere karşı tutumu tepkiye neden oldu.

Yıldırım, işçileri “Kardeşim bana karşı bir cevap verme. Ya ben bugün kapatacağım ya da çalışmaya devam edeceksiniz. Ben sizin şartlarınızla çalışmıyorum" ifadeleriyle tehdit etti.

Maden şirketinin daha sonra da üretime geçici olarak ara verildiğini ve işçilerin de ücretsiz izne çıkarıldığını açıklaması üzerine işçiler Eti Krom fabrikası önünde oturma eylemi başlattı.

Şirket son yaptığı açıklamayla geri adım atarak ilk vardiya yeter sayısına ulaşılması halinde üretime başlanabileceğini belirtti.

Madende eylemlilik sürerken anlaşmaya yönelik işveren işçi görüşmeleri de sürüyor.

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü