e-Devlet'te yeni uygulama: Kolay Adres Sorgulama

Bankaların sunduğu kolay adreslerin tek ekranda sorgulanabilmesini sağlayan "Kolay Adres (KOLAS) Sorgulama" hizmeti, e-Devlet platformunda kullanıma açıldı.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
e-Devlet'te yeni uygulama: Kolay Adres Sorgulama

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından yapılan duyuruya göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) öncülüğünde BKM tarafından geliştirilen FAST Sistemi'nin bir parçası olan Kolay Adresleme Sistemi (KOLAS) için e-Devlet Kapısı üzerinden yeni bir hizmet başlatıldı.

Bu hizmet, vatandaşların farklı bankalar ve elektronik para kuruluşlarında (EPK) tanımlı olan kolay adres bilgilerini tek bir ekran üzerinden kolayca sorgulamalarını sağlıyor. Kolay adres, hesap numarasını (IBAN) hatırlamaya gerek kalmadan, para göndermek ya da ödeme yapmak için kullanılabilecek pratik bir bilgi olarak öne çıkıyor. Telefon numarası, e-posta adresi, TC kimlik numarası, vergi numarası, yabancı kimlik numarası veya pasaport numarası gibi bilgiler, hesaplarla eşleştirilebiliyor ve para transferlerinde kullanılabiliyor.

Yeni hizmetle birlikte, vatandaşlar e-Devlet Kapısı üzerinden farklı bankalarda tanımlı olan kolay adres bilgilerini hızlıca sorgulayabilecek. Böylece, çeşitli banka ve EPK uygulamalarında tanımlanmış tüm kolay adres bilgileri tek bir ekran üzerinden kontrol edilebilecek. Hizmeti kullanmak isteyenler, e-Devlet Kapısı'na giriş yaparak "Kolay Adres Sorgulama" başlığı altında arama yapabilirler.

Kaynak: Anadolu Ajansı

e-devlet yeni uygulama