Dünyanın en büyük kripto dolandırıcısı İstanbul’da yakalandı

Dünyanın en büyük kripto dolandırıcısı olarak tanınan Robert Velghe, İstanbul’da MİT ve Jandarma'nın ortak operasyonuyla yakalandı. Velghe'nin 15 ülkeden yaklaşık 3 milyon kişiyi dolandırdığı ve 4 milyar doların üzerinde vurgun yaptığı belirlendi.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Dünyanın en büyük kripto dolandırıcısı İstanbul’da yakalandı

Robert Velghe, kripto para dolandırıcılığı yaparak büyük bir vurgun gerçekleştirdi. Dubai merkezli Omega Pro şirketi aracılığıyla yüksek kar vaatleriyle 3 milyon kişiyi dolandırdı. Türkiye'den de mağdurların şikayetleri üzerine yetkililer harekete geçti.

Velghe’nin sahibi olduğu Omega Pro şirketinin CEO’su Andreas Szakacs, Temmuz ayında İstanbul Beykoz'da Türk kimliğiyle gözaltına alınmıştı. Güvenlik güçleri, Szakacs’ın tutuklu olduğu dönemde Velghe’nin de Türkiye’de olduğunu tespit etti.

26 Ağustos’ta İstanbul’a gelen Robert Velghe, adreslerini sürekli değiştirdi. Saklanmak için sahte kimlik kullanan Velghe, Maltepe Cezaevi’ni ziyaret ederken Jandarma’nın dikkatini çekti.

MİT ve Jandarma ekipleri, kripto para dolandırıcısı Robert Velghe'yi ortak bir operasyonla yakaladı. 4 milyar dolarlık vurgun yaptığı belirtilen Velghe, tutuklanarak cezaevine konuldu.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

kripto istanbul yakalandı