"Düğüm-1" operasyonları gerçekleştirildi: 1748 kişiyi dolandıran 88 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mersin, Kahramanmaraş, Erzurum, Samsun, Nevşehir ve Balıkesir merkezli 19 ilde gerçekleştirilen "Nitelikli Dolandırıcılık" operasyonları kapsamında 1,748 kişiyi dolandıran 88 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
"Düğüm-1"  operasyonları gerçekleştirildi: 1748 kişiyi dolandıran 88 şüpheli yakalandı

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı tarafından "DÜĞÜM-1" adı verilen operasyonların düzenlendiğini belirtti. Operasyonda 88 şüphelinin yakalandığını ifade eden Yerlikaya, "Milletimiz bilsin ki, halkımızı çeşitli yöntemlerle dolandıranların peşindeyiz ve onlara fırsat vermeyeceğiz" dedi.

Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlükleri Asayiş Şube Müdürlüklerince Mersin, Kahramanmaraş, Erzurum, Samsun, Nevşehir ve Balıkesir merkezli olarak Hatay, Denizli, Adana, Siirt, Diyarbakır, Kayseri, Gaziantep, Şanlıurfa, Batman, İzmir, İstanbul, Muğla ve Manisa'da operasyonlar yapıldığını belirtti. Operasyonlar sonucunda 10 adet ruhsatsız tabanca, 2 kurusıkı tabanca, 2 ruhsatsız pompalı tüfek, çok sayıda bilgisayar, telefon, sim kart, taşınabilir bellek ve yüklü miktarda döviz ve Türk Lirası ele geçirildiğini kaydetti.

İlk tespitlere göre suçtan elde edilen yaklaşık 100 milyon lira değerinde 37 lüks araç, 17 tapu kaydı, 7 şirket ortaklık payları ve 142 banka ve kripto hesabına el konulduğunu belirten Yerlikaya, operasyonları yürüten polislere teşekkür ederek, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" ifadelerini kullandı.

dolandırıcılık operasyon Ali Yerlikaya