Depremzedeler yaşananları anlatıyor: İşte mucize kurtuluşlar

Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ildeki depremzedeler, yaşadıkları acının ardından yaralarını sarmaya çalışıyor. İşte o depremzedeler yaşanılanları böyle anlattı…

Çok sayıda bina yıkılan kente Türkiye'nin birçok ilinden ve ülke dışından gelen çok sayıda ekip, arama kurtarma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Gönüllülerin ve vatandaşların da destek verdiği arama kurtarma çalışmalarında ekipler, enkaz altındaki yaralıların zaman zaman "mucize" şekilde kurtulmasına tanıklık ediyor.

Süha Erler Anadolu Lisesi bahçesine AFAD ve Kızılay tarafından kurulan çadırlarda yaşayan depremzedelerden Onur Göl , "Çok acımız var, memleket olarak çok kötü durumdayız. Yardımlar şu anda çok güzel geliyor, inşallah bunun devamı da gelir” dedi.

Türkiye'nin her şehrinden yardım araçlarını Kahramanmaraş'ta gördüğünü söyleyen 30 yaşındaki Gökhan Şafkılı, ülke olarak birlik ve beraberlik içerisinde bu zor günlerin atlatılacağını belirtti.

Antakya ilçesindeki İkbal Apartmanı'nda yaşayan 19 yaşındaki Ümit Aslanoğlu, gece saatlerinde köpeği "Suzi"nin huzursuzlanması ve havlayarak koridora çıkması üzerine yatağından kalktığını o anda ise depremin başladığını anlattı.

Abdullah Aytekin de 5 kanaryasını da enkaz altında kalmaktan kurtarıp yanına aldığını ifade ederek, "Öldürmeyen Allah öldürmüyor. Onlar da bir can. Bırakamazdım." diye konuştu.

Kahramanmaraş deprem Kahramanmaraş