DEM Partili belediyeler işçi atıyor! 11 emekçinin daha işine son verildi

DEM Partili belediyeler işçi atmaya devam ediyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 11 emekçinin daha işine son verdi. Evlat nöbetindeki Diyarbakır annelerinden Çiğdem Adak da onlardan biri... Öte yandan çalışanları yıldırma uygulamaları da sürüyor.

DEM Partili belediyeler çalışanlar üzerindeki baskılarını artırarak sürdürüyor. Hem işten atıyor hem de istifaya zorluyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi evlat nöbeti tutan Diyarbakır annelerinden Çiğdem Adaklı’nın da içinde olduğu 11 emekçinin işine son verdi.

Diyarbakır’da DEM Partili belediyeler personel fazlalığı var diyerek çalışanları sokağa atıyor.

Hizmet-İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Ercan Kahraman çalışanlar üzerindeki yıldırma politikalarına, sürgünlere dikkat çekti.

Ercan Kahraman, "Diyarbakır’da şu ana kadar toplam 392 kişi işten atıldı. Büyükşehir Belediyesi 124 kişi, Bağlar Belediyesi 72 kişi, Ergani Belediyesi 25 kişi, Yenişehir Belediyesi 13, Kayapınar Belediyesi 18, Silvan’da 2 Bismil’de 1, Lice’de 3. Kırsal Daire Başkanı kilometre uzaklıktaki Kulp Belediyesinde yol yapım şantiyesinde şefliğin emrine verilmiş" dedi.

İşçileri sokağa atan belediyeler işçi alımına da devam ediyor. Ercan Kahraman, "Her gün alımlar devam ediyor, eski işten atılan KHK’lılar alınıyor. Büyükşehir Belediyesi kişiyi işten attı, aldığımız duyumlara göre en az 200’ü aşkın işçi almış, daha da almaya devam edecek. Bir yandan bütçemiz yok işçiye maaş veremiyor diyorlar, bir yandan da işçi alıyorlar." dedi.

Hizmet-İş Sendikası atılan işçiler işlerine dönene kadar eylem çadırlarının belediye önünden kalkmayacağını vurguladı.

diyarbakır DEM Parti işçi