ÇİBEL işçisi sendikasını protesto etti

DİSK Genel İş Sendikası işçilerin Kılıçdaroğlu’na seslerini duyurmak için yaptıkları eylem nedeniyle 3 işyeri temsilcisini görevden alarak cezalandırdı. O işçiler üyesi oldukları Genel İş Sendikası önünde eylem yaptı.

Özgür Doğu Saymaz Özgür Doğu Saymaz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olaylı İzmir ziyaretinin ardından görevden alınan 3 işyeri temsilcisine sahip çıkan emekçiler “işbirlikçi” olarak niteledikleri sendika önünde eylem yaptı. Sendika yönetimi istifaya çağrıldı.

930 ÇİBEL A.Ş. işçisi adına açıklama yapan görevden alınan iş yeri temsilcisi Cenan Ünal, Genel İş Sendikasının antidemokratik görevden alma süreçlerini birçok yerde işlettiğini söyledi.

Üyesi oldukları Genel İş Sendikası 8 Nolu şubesinin 10 ayı aşkın süredir iş yerlerine gelmediğini belirten Ünal, “temsilcileri görevden almak işçinin iradesini gasp etmektir” dedi.

Bir diğer görevden alınan temsilci Ali Bingöl ise emekçinin üzerinden CHP İzmir İl Başkanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kumpas kurmuştur" dedi.

ÇİBEL A.Ş.’de çalışan işçiler enflasyon oranında zam yapılana kadar mücadelelerine devam etmekte ısrarcı. Sendikanın görevden alma kararını da emekçiler mahkemeye taşıyacak.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

DİSK Genel İş Sendikası