Çanakkale'de dünyanın en ölümcül hayvanı görüldü!

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde, avlanması yasak ve dünyanın en tehlikeli türlerinden biri olan mako köpek balığı, paragat ağlarına takıldı.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Çanakkale'de dünyanın en ölümcül hayvanı görüldü!

Gökçeada'dan denize açılan İlker Özdemir ve arkadaşları, balık avlamak için çıktıkları bu yolculukta, Kaleköy Limanı açıklarında suda hareketsiz yatan bir balık fark ettiler. Yaklaştıklarında, 3 metre uzunluğunda ve 500 kilogram ağırlığında olan mako köpek balığının, paragat ağlarına dolanmış ve ölü olduğunu gördüler.

BU VAHŞİ TÜRLE İLK KEZ KARŞILAŞTILAR

Özdemir, köpek balığını sudan çıkarma anlarını cep telefonuyla kaydetti. Ağlardan kurtarılan balık, daha sonra yeniden denize bırakıldı. İlker Özdemir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, böyle vahşi bir türle ilk kez karşılaştığını belirtti.

Balıkçı Özdemir, yaptığı değerlendirmede, "Paragattan sularla kıyılara yaslamış. Misinalar balığı boğmuş. Demek ki bu hayvan bu kadar sığ kıyılarda geziyor. Yaklaşık 40 metre derinlikteki sularda dünyanın en vahşi köpek balıklarından mako cinsi, devasa bir balık. Köpek balıkları kıyılara gelebiliyor. Bunlar vahşi hayvanlar," ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

köpek balığı ölümcül çanakkale