Balıkların lezzet sıralaması: Hangi ayda hangi balık?
Her balık türünün kendine has lezzeti ve besin değeri var. Bir balıktan en fazla faydayı ve lezzeti sağlamak için hangi ayda hangi balığın tüketileceğini bilmemiz gerekir. İşte balıklar ve en lezzetli oldukları aylar…
OCAK
Hamsi (En yağlı dönemidir, lezzeti artar)
Lüfer
Uskumru
İstavrit
Palamut
ŞUBAT
Mersin balığı (En lezzetli dönemidir)
Kalkan (Balıkçı tezgahlarına gelmeye başlar)
Tekir
Hamsi
İzmarit
Kalkan
Torik
Kefal
Levrek
Gümüş balığı
MART
Levrek (En lezzetli ve en bol olduğu dönem)
İzmarit
Mezgit
Gümüş balığı
Kalkan balığı
Kaya balığı
Kefal
Yayın
NİSAN
Kefal (En lezzetli ve en çok avlanıldıkları dönemdir)
Kaya
İzmarit
Kalkan
Gümüş
Mersin
Barbun
Levrek
MAYIS
Gümüş
Mercan
Mersin
Mezgit
Levrek
İskorpit
İzmarit
Kaya balığı
HAZİRAN
Akya
Mercan
Orkinos
Kaya balığı
Mersin balığı
Orfoz
Sardalya
TEMMUZ
Akya
Orkinos
Sardalya
Çinekop
Kaya balığı
İstavrit
Trança
Sinarit
AĞUSTOS
Çinekop
İstavrit
Sinarit
Orkinos
Sarıkanat
Kaya balığı
EYLÜL
Kılıç
Uskumru
Çinekop
Çipura
Kırlangıç
Sardalya
Kolyoz
Lüfer
İzmarit
Barbunya
EKİM
Çipura
Palamut
Levrek
Lüfer
Tekir
Sardalya
Orfoz
Kılıç
Trança
KASIM
Uskumru
Lüfer
Palamut
Orfoz
Tekir
Torik
Kefal
Sazan
Yayın
ARALIK
Lüfer
Uskumru
Palamut
Torik
Hamsi.