Aydın'daki orman yangınına müdahale sürüyor! Havadan ve karadan çalışma devam ediyor

Aydın'ın Germencik ilçesinde zeytinlik ve ormanlık alanda çıkan ve Söke ilçesindeki Argavlı Mahallesi'nin üst kısımlarına yayılan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Arazi koşulları ekipleri zorlarken yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Aydın'daki orman yangınına müdahale sürüyor! Havadan ve karadan çalışma devam ediyor

Dün öğle saatlerinde, Aydın'ın Germencik ilçesinde Gümüşköy mevkisindeki zeytinlik alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Zeytinlik alanda başlayan yangında alevler, rüzgarın da etkisiyle ormanlık alana sıçradı.

Yangının yetkililere bildirilmesi üzerine bölgeye çok sayıda ekip gönderildi. Çevre illerden de ekipler bölgeye giderken söndürme çalışmalarına jandarma ve emniyete ait TOMA'lar ve vatandaşlar da destek veriyor.

Ekiplerin havadan ve karadan yoğun müdahalesine rağmen alevler, Söke ilçesindeki Argavlı Mahallesi'nin üst kısımlarına yayıldı.

Aydın-Söke kara yolu üzerinde bulunan bazı iş yerleri tahliye edildi. İş yerlerinde dumandan etkilenen vatandaşlara bölgedeki ambulanslarda müdahale edildi.

Aydın'daki orman yangınına müdahale sürüyor! Havadan ve karadan çalışma devam ediyor - Resim : 1

Büyüyerek yayılan yangına gece boyunca havadan ve karadan müdahale edildi. Arazinin dağlık ve sarp olması nedeniyle güçlük yaşayan kara ekipleri, bazı noktalarda iş makineleriyle yol açtı.

Yangının söndürülmesi için bölgede çalışmalar sürüyor.

AYDIN VALİSİ YAKUP CANBOLAT'TAN AÇIKLAMA

Aydın Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Aydın Milletvekili Ömer Özmen, CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız ve Evrim Karakoz ile Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu bölgede inceleme yaptı.

Aydın Valisi Yakup Canbolat bölgede gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yakup Canbolat, kentte sıcaklığın yüksek olduğunu, yangının hızla yayılmaya devam ettiğini söyledi.

Rüzgarın bölgede etkili olduğunu belirten Yakup Canbolat, "Yangını kontrol altına almaya çalışıyoruz. Bu mücadelede Orman Bölge Müdürlüğü'müz 50 araç, 220 personel, jandarmamızdan 9 tim, asayiş ve trafik timi, 72 personel, büyükşehir belediyemizden 30 araç, 120 personel, emniyetimizden 25 personel, sağlık müdürlüğümüzden de 5 araç ve 25 personelle ilk andan itibaren olaya müdahil olduk. Gerekli tedbirler alındı ve müdahale ediyoruz. 9 helikopter ve 9 uçak müdahale ediyor. Ayrıca polisimizin 5 TOMA'sı da bölgeye intikal etti." dedi.

Aydın'daki orman yangınına müdahale sürüyor! Havadan ve karadan çalışma devam ediyor - Resim : 2

Can kaybı olmadığını dile getiren Canbolat, "Bu yangın kapsamında 2 metruk eve yangın sirayet etti maalesef. Tedbiren 2 evi boşalttık, içindeki insanları boşalttık. Ayrıca bir restoranı boşalttık. İzmir, Manisa, Denizli'den takviye kuvvetler istedik. Onlar da yolda geliyorlar. Ayrıca otobanı da Söke istikametinde yangına müdahale edecek araçların rahat gelmesiyle ilgili trafiğe kapattık. Sadece yangına müdahale edecek araçları alıyoruz." dedi.

Yakup Canbolat, bölgeye yakın başka bir noktada çıkan yangında da 250 dönümlük alanın zarar gördüğünü, yangının kontrol altına alındığını ifade etti.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da tüm ekiplerin müdahaleyi sürdürdüğünü kaydetti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

aydın orman yangını son dakika