Avukatın çiftliğine narkotik operasyonu: Yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirildi

Konya Barosu’na kayıtlı avukat Yusuf K.'nin çiftliğine yapılan operasyonda, 5 kilo 245 gram esrar ve 105 kök Hint keneviri ele geçirildi. Gözaltına alınan avukat Yusuf K., adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, çiftlik çalışanları Ömer İ. ve bekçi Mustafa S. tutuklandı.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Avukatın çiftliğine narkotik operasyonu: Yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirildi

Çumra ilçesindeki çiftlikte kenevir yetiştirildiği yönünde ihbar alan İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, harekete geçti. Bir süre fiziki takibe alınan çiftlik, dronla izlenerek havadan gözetlendi. Görüntülerde kenevir ekili alanın tespit edilmesinin ardından jandarma ekipleri operasyon düzenledi. Bekçi Mustafa S. ve çalışan Ömer İ. gözaltına alındı.

5 Milyon Lira Değerinde Esrar Ele Geçirildi

Çiftlikte yapılan aramalarda, 105 kök Hint keneviri ve satışa hazır 5 kilo 245 gram esrar bulundu. Ayrıca 6 cep telefonu, 2 dizüstü bilgisayar ve 1 hassas teraziye de el konuldu. Ele geçirilen esrarın piyasa değerinin yaklaşık 5 milyon 772 bin lira olduğu bildirildi.

Avukat Serbest, Çalışanlar Tutuklandı

Çiftliğin sahibi avukat Yusuf K. ve eşi H.K. ifade vermek üzere Çumra Jandarma Komutanlığı’na çağrıldı. Gözaltına alınan Yusuf K., çalışanları Ömer İ. ve bekçi Mustafa S. adliyeye sevk edildi. Yusuf K., ifadesinde ele geçirilen bitkilerden haberi olmadığını, çiftliğe 3-4 ayda bir gittiğini belirtti. Mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bekçi Mustafa S. ve çalışan Ömer İ., esrarın kendilerine ait olduğunu itiraf etmeleri üzerine tutuklandı.

narkotik operasyon ele geçirildi