Altun'dan yangınlar hakkında açıklama: 45 yangın kontrol altında, 27'si hala aktif

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yaptığı açıklamada, "Ülke genelinde 72 olay meydana geldi, bunlardan 45'i kontrol edildi. 27 yangınla ise mücadele devam ediyor." dedi.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Altun'dan yangınlar hakkında açıklama: 45 yangın kontrol altında, 27'si hala aktif

 Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ülke genelinde 72 yangının çıktığı, bunların 45'inin kontrol belgesi alındığını ve 27 yangının söndürülmesi için askerlerin sürdüğünü ifade etti.

Altun, yangınlardan etkilenenlerin yanında lojistik ve detay tüm olanaklarıyla bu destek sürecini vurgulayarak, patlamaların ilk anından itibaren ilgili tüm görünümde destekli bir şekilde özveriyle çalıştığını belirtti.

"Kasıtlı ve yanıltıcı paylaşımlara itibar edilmemeli"

"İzmir'de devam eden yangınlarda toplam 596 araç ve 2965 personel ile müdahale çalışmalarına havadan ve karadan devam edilmektedir. Devletimizin ilgili kurumları, yangınla mücadele sürecini şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşmaktadır." ifadesini kullanan Fahrettin Altun, şöyle devam etti:

"Ancak bu süreçte, kamuoyunda yangınlarla ilgili oluşan hassasiyeti istismar edebilecek yanlış bilgi ve haberler de dolaşıma girebilmektedir. Vatandaşlarımızın kasıtlı ve yanıltıcı paylaşımlara itibar etmemeleri, sadece resmi kurumlar tarafından yapılan açıklamaları ve bilgilendirmeleri esas almaları büyük bir önem arz etmektedir."

İzmir'deki yangına müdahale sürüyor

İletişim Başkanlığı, İzmir'deki orman yangınlarına 5 uçak, 15 helikopter, 46 arazöz ve 4 yer ekibiyle müdahale edildiğini bildirdi.

İletişim Başkanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İzmir'deki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahalenin sürdüğü belirtildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

orman yangını izmir fahrettin altun