54 kamu sendikası Uluslararası Çalışma Örgütü önünde buluştu! Sendikal baraj uygulamasının kaldırılması için eylem yaptılar

54 üyeden oluşan Kamu Sendikaları Platformu sendikal örgütlenmeye getirilmek istenen baraj uygulamasına karşı Uluslararası Çalışma Örgütü önünde açıklama yaptı. Platform sözcüsü Yunus Şimşek, uygulamanın kaldırılmasını, ILO'nun da üzerine düşeni yapmasını istedi.

54 üyeden oluşan Kamu Sendikaları Platformu, Ankara'daki Uluslararası Çalışma Örgütü önünde toplandılar. Sendikal örgütlenmenin önüne set çekme girişimlerini protesto ettiler.

54 üyeden oluşan Kamu Sendikaları platformu adına ILO önündeki açıklamayı Hepimizin Sendikası Genel Başkanı Yunus Şimşek okudu. Şimşek, Anayasa Mahkemesi'nin iptal ettiği yüzde 2 baraj kararının tekrar Meclis komisyonuna gelmesini garabet olarak yorumladı.

- Sendikalara yüzde 1 baraj uygulamasını getiren adım Danıştay tarafından, 2023 yılında getirilen yüzde 2 baraj uygulaması ise Anayasa Mahkemesi tarafından anayasamıza ve uluslararası hukuka aykırı bulunmuş ve iptal edilmiştir
- Hukuka, adalate, edebe adaba uymayan bu uygulama tekrar yüce Meclis'e yani kanunlaştırılmak için gündeme getirilmiştir.

Kamu emekçilerinin bu uygulamalara rağmen ısrarla örgütleneceklerini belirten Şimşek, ILO'ya seslenerek kapılarını emekçilere açmalarını, sessiz kalmamalarını istedi.

- Burası işçilerin eviyse eğer üç saç ayaktan biri işçi sınıfı ise bugün ILO Ankara ofisi tüm kapılarını tamamen işçi sınıfına açmalıdır.

Eylemde platform üyesi sendikaların bazı temsilcileri de konuştu. Tepkilerini dile getirdi.

Basın açıklamasının ardından platform adına iki temsilci ILO yetkilileriyle görüşmek üzere içeri girdi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

sendika uluslararası çalışma örgütü