Belediye itirafı: Terör iltisaklı 350 kişi geri alındı, 200 kişi daha alınacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, OHAL genelgesi kapsamında işten çıkarılan ve terör örgütüyle bağlantılı olduğu iddia edilen 350 kişiyi yeniden işe aldığını doğruladı.

Ekrem Demir Ekrem Demir

DEM Partili belediyeler, OHAL genelgesiyle işten çıkarılan ve terör bağlantısı olduğu öne sürülen kişileri yeniden işe alma kararı aldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, 350 kişinin işe alındığını açıkladı.

“Haksız Yere İşten Atıldılar”

Yerel bir radyo programında konuşan Bucak, “8 yıl önce OHAL genelgesiyle pek çok belediye çalışanı hukuksuz bir şekilde işten atıldı. Bu arkadaşlarımızın çoğu uzun süre işsiz kaldı ve bazıları davaları kazandı. Ancak kayyumlar onları geri almadı,” dedi.

350 Kişi İşe Başladı, 200 Kişi Daha Yolda

Bucak, verdiği sözü tutarak bu kişileri yeniden işe aldıklarını belirtti. “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde yaklaşık 350 kişiyi yeniden işe başlattık,” diye konuştu.

DİSKİ’de Geri Alımlar Devam Edecek

Bucak, terör bağlantıları nedeniyle OHAL genelgesiyle işten çıkarılan diğer çalışanların da peyder pey işe alınacağını duyurdu. “DİSKİ’de kayyumların verdiği zarar ve tahribat daha büyük oldu, bu yüzden gecikme yaşandı. Ancak toplamda 200’e yakın çalışan daha işe başlayacak,” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

Diyarbakır Belediyesi ohal terör