Pancar Turşusu Sevenler İçin Şipşak Tarif! 1 Günde Sofranızda
Turşu, bambaşka bir lezzettir. Hele ki muhteşem rengi ile pancar turşusu vazgeçilmez bir tattır. Peki 1 günde pancar turşusu yapmak mümkün mü? İşte 1 günde hazırlayacağınız şipşak pancar turşusu tarifi...
Ankara'nın Çubuk ilçesinde yaşayan turşu ustalarından, şipşak pancar turşusu tarifi geldi.
Kış aylarında vücudumuzu koruyacak antioksidanları içinde bulunduran turşu, neredeyse her yemeğin yanında gider.
Peki şipşak bit pancar turşusu tarifine ne dersiniz? Kalem ve kağıtlarınızı hazırlayın.
PANCAR TURŞUSU TARİFİ
Malzemeler;
- 6 adet pancar
- 6 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı salamura tuz
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 çay bardağı elma sirkesi (ya da üzüm)
Hazırlanışı;
- Pancarları iyice yıkadıktan sonra saplarını ayıklayın.
- Üzerine geçecek kadar su ekleyin ve 20 dakika kadar pişirin.
- Kaynayan pancarları ocaktan alın ve suyunu süzün. Pancarın rengi elinize bulaşmamasını için eldiven takabilirsiniz.
- Tencere içine sarımsaklarını döverek ekleyin ve istediğimiz gibi doğradığınız pancarları tencerenin içine ekleyin.
- Tuzunu, sirkesini ve limon tuzunu atıp, 10 dakika kadar tekrar kaynatıyoruz damak tadınıza göre tuzunu.
- Limon tozunu son kez kontrol edin ve ocaktan alın.
- Ardından soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Hazırlanan pancarları, bir kavanoz içinde buzdolabında saklayabilirsiniz.