Osmanlıların Neden Kilo Almadığı Belli! Dünyanın En Lezzetli Ekmeği
Osmanlı Saraylarında pişen aynı zamanda her şehirde en meşhur olan dünyanın en lezzetli ekmeğini duymaya hazır mısınız! Osmanlı Has Ekmeği olarak geçen bu lezzet aynı zamanda oldukça da faydalı! Asla kilo aldırmayan lif kaynağı. Osmanlı ekmeği nasıl yapılır?
Osmanlı mutfağı oldukça geniş bir yelpazeye sahipti. Birçok milleti barındırdığından foklorik bir yapısı olsa da aslında temel olan yemekleri vardır. Bunlardan biri de Osmanlı Has ekmeği olarak geçen lezzettir.
Dünya çapında da en lezzetli ve faydalı yemek olarak geçen Osmanlı Ekmeği tam bir bağırsak dostudur. Osmanlıların kilolu olmamasının nedeni olan bu ekmek yüksek oranda lif barındırır.
Yulaf ve arpadan yapılan bu ekmeğin ham maddesi aynı zamanda tam buğday ve kepeğe sahip.
Bu sayede metabolizma daha iyi çalışan bağırsaklara sahip olur. Osmanlı Has Ekmeğini evlerinizde de kolayca yapabilirsiniz. Özellikle diyet yapmak isteyenler için mucizedir!
Osmanlı Ekmeğinin Tarifi
2 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı şeker
Tatlı kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı zeytin yağı
1yemek kaşığı kabak çekirdeği
Yarım su bardağı mısır unu
Yarım su bardağı tam buğday unu
3 su bardağı un
2 yemek kaşığı süt
Bir kasenin içine tüm unları karıştırarak koyun.
Akabinde içerisine tuz, şeker ve toz mayayı ekleyin.
Zeytin yağı kabak çekirdeğini koyduktan sonra önce süt ile sonra su ile yoğurun.
Kulak memesi kıvamına gelen hamuru sarıp mayalanması için 40 dakika sıcak tutun. Akabinde avuç içi büyüklüğünde yuvarlatın. Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu karışımı sürün. Fırına verin. 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika sonra çıkarın.
Afiyet şifa olsun.