Mardin'de ne yenir? Bunları yemeden Mardin'den dönmeyin!
Mardin'de ne yenir sizler için detaylı bir araştırma yaptık. Geleneksek yemekler o bölgenin kültürü hakkında size birçok ipucu verecektir. Bu sebeple bu yemekleri Mardin'den dönmeden önce kesinlikle yemelisiniz!
Kabak çiçeği dolmaları içlerine pirinç, soğan, baharatlar ve et karışımı doldurularak hazırlanır ve genellikle yoğurtla servis edilir. Mardin'in en leziz yemeklerinden biridir.
Kaburga dolması dana veya kuzu kaburgalarının iç harçla doldurulması ve pişirilmesiyle hazırlanan bir geleneksel yemektir. Mardin'e geldiğinizde kesinlikle bu lezzeti denemelisiniz.
Kibbeh bulgur ve etin karıştırılmasıyla yapılır ve iç harçla doldurulur. Genellikle fırında pişirilir ve kıymetli bir Mardin lezzetidir.
Mardin özellikle et yemekleriyle ünlü bir şehirdir. Mardin kebapları arasında ciğer kebabı ve kuşbaşı kebap gibi birçok çeşit bulunmaktadır.
Mardin'e özgü bir salata çeşidi olan Mardin Salatası Nar ekşisi, nar suyu, nar çekirdeği ve taze baharatlarla zenginleştirilir. Kesinlikle denemenizi tavsiye ediyoruz.
Mumbar koyun veya dana bağırsaklarından yapılan bir yemektir. İçerisine pirinç, baharatlar ve et eklenerek hazırlanır. Mardin'de bu yemek çok tercih edilir.
Sembusek ince hamurun içine kıyma veya ıspanak gibi iç harçlarla doldurulan bir çeşit börektir. Diğer adı ise kapalı lahmacundur.
Tatlı bir Mardin lezzeti olan zerde pirinç, şeker, safran ve geleneksel olarak üzerine fıstık serpilerek yapılır. Listemizin sonunda bu tatlı bulunsa da sizin Mardin'de ilk denemeniz gereken bu tatlı olmalı.