Hem Mideniz Bayram Edecek Hem de Gripten Kurtulacaksınız! Şeften Soğan Kebabı Tarifi
Yapılışı, tekniği ve lezzeti diğer kebaplardan daha farklı. Soğan kebabı eşsiz lezzetiyle herkesi büyülüyor. Usta şeften hem midenizi bayram ettirecek hem de şifa bulacağınız soğan kebabı tarifi. Şimdiden afiyet olsun...
Soğan kebabı deyip geçmeyin. Soğan kebabı, lezzetinin dışında aynı zamanda solunum yolu rahatsızlıklarına da şifa oluyor. Gribe iyi geldiği düşünülen bu yiyecek özellikle enfeksiyon problemlerine iyi gelebilir.
Soğan kebabı, etle birleşince eşsiz bir lezzet oluşturuyor. Kimileri soğanın daha sağlıklı olması için pişirilmemesi gerektiğini söylerken kimileri de pişmiş soğan da bir o kadar faydalı olduğunu söylüyor.
Aslında soğan, quercetin gibi güçlü antioksidanlar içerir. Pişirme süreci, bu antioksidanların bir kısmının daha etkili hale gelmesine yardımcı olabilir. Pişmiş soğanın içeriğindeki bazı bileşenler, kan şekerini düzenleme konusunda olumlu etkiler verebilir.
Soğan kebabının içindeki malzemeler yeterli oranda kullanıldığı ve baharatlarla süslendiği zaman gribi vücuttan söküp atmaya yarayacak.
Malzemeler;
- 2 kiloya yakın arpacık kuru soğan
- 1 kilo az yağlı kıyma
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Sosu için;
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 su bardağı su
Sunum için;
- Lavaş ekmek
Öncelikle soğanın iki ucunu kesin ve dışındaki kabuklarını soyun. Ancak diğer kabuklarını soymamalısınız. Ardından soğan kebabının kıymasını hazırlayabilirsiniz.
Geniş bir kabın içine kıyma, karabiber ve tuzu ekleyin ve 5 dakika boyunca yoğurun. Kıymanın sakız kıvamında olmasına dikkat edin. Sonrasında soğanları tepe kısmından bıçakla kesin. Ancak kök kısımlarına dokunmayın. Aksi taktirde kestiğinizde dağılabilir.Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve şekil verin. Ardından soğanların içine yerleştirin. Hazır olan soğan kebapları fırın tepsisine yerleştirin.
Son aşamada bir kabın içinde nar ekşisini ve suyu karıştırın ve bir sos elde edin. Karşımı, soğan kebabının üzerinde gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirmeniz gerekiyor.
İster taş fırında ister normal fırında soğan kebabınızı pişirin. Taş fırını, soğan kebabını daha lezzetli hale getirir ancak tercih imkanlar sizin elinizde. Pişen yemeği fırından alıp lavaş ekmeğiyle birlikte servis edebilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun...