Evde yapabileceğiniz kolay atıştırmalıklar... Açlık kriziniz geçecek muhteşem atıştırmalık tarifler!
Aniden gelen açlık krizlerinizin çözümü çok kolay. Evde kendinizin yapabileceği basit ama sağlıklı, lezzetine doyum olmayacak atıştırmalıkları sizin için derledik. İşte tadı damağınızda kalacak kolay ama lezzetli atıştırmalık tarifleri...
Muz cipsi: Dilediğiniz kadar muzu dilimleyin ve ilk olarak esmer şekere bulayın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye biraz zeytinyağı dökün ve muzları dizin. Üzerine tuz ve karabiber serpip 200 derecelik fırında 15-20 dk pişirin.
Kakaolu yulaf topları: 7 adet hurmayı sıcak suda bekletin, yumuşadıklarında çekirdeklerini çıkartın. 3 adet kuru kayısıyı küçük küpler halinde doğrayın. Hurmaları, 1 adet muzu, 2 yemek kaşığı sütü ve kayısıları rondodan geçirin. Ardından içerisine 2 çay bardağı yulaf kepeği, 2 çay kaşığı tarçın ve 1 tatlı kaşığı kakao ekleyin, karıştırmaya devam edin. Son olarak 4 yemek kaşığı dövülmüş fındık ilave edin ve bir kaşık yardımıyla karıştırın. Elinizi hafifçe ıslatın ve hazırladığınız harçtan minik parçalar alarak şekil verin. Hazırladığınız kurabiyeleri buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edin.
Yoğurt bar: 250 gram yoğurdu 5 yemek kaşığı balla karıştırın ve pişirme kağıdı serdiğiniz 20×30 boyutlarındaki bir tepsiye yayın. Üzerine 1/2 su bardağı kırmızı meyve, 4 yemek kaşığı yulaf ve 2 yemek kaşığı Antep fıstığı içi serpin. Yoğurdun üzerine ekleyeceğiniz malzemeleri dilediğiniz gibi çeşitlendirmeniz mümkün. Hazırladığınız yoğurt barlarını en az 5 saat dondurucuda dinlendirin. Karışım yeterince donduğunda keskin bir bıçak yardımıyla kesin ve bekletmeden tüketin.
Nohut cipsi: Bir gece öncesinden suda bekletilmiş ve haşlanmış nohudu iki kağıt havlu arasında sağa sola doğru hareket ettirerek kabuklarını soyun. Kabuğunu ayıkladığınız nohutları, zeytinyağı, kırmızı toz biber, toz sarımsak ve tuz ile harmanlayın. Tabanında yağlı kağıt bulunan fırın tepsisine aldığınız nohutları 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Kapağı kapalı bir kavanozda saklayın.
Kabak cipsi: 4 adet kabağı güzelce yıkayın ve ince dilimler halinde doğrayın. Dilimlerin olabildiğince ince olması gerekiyor! Doğradığınız kabakları tek sıra halinde yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine dizin. Üst üste gelmemelerine dikkat edin. Her bir dilimin üzerine bir fırça yardımıyla zeytinyağı sürün. Ardından toz parmesan, tuz, karabiber ve kırmızı toz biber serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
Caprese tost: Geniş bir kasede 1 adet avokadoyu ezin, üzerine 2 yemek kaşığı limon suyu ve dilediğiniz kadar tuz-karabiber ekleyin. 2 adet ekşi mayalı ekmek dilimini kızartın, avokado karışımını üzerine yayın. Ardından ikiye böldüğünüz cherry domatesleri ve mozzarella peynirini ekleyin. Son olarak karabiber, tuz, balzamik sirke ve taze fesleğen ilave edin. İşte bu kadar kolay!
Çikolatalı mandalina dilimleri: 1 adet mandalinanın kabuklarını soyun. Mandalinaları dilimlerine ayırın. Bir kapta 3-4 kare bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Her bir mandalina diliminin yarısını benmari usulü erittiğiniz bitter çikolataya ve ardından kıyılmış fındık içine batırın. Ardından bir fırın tepsisine serilmiş yağlı kağıt üzerine yerleştirerek buzdolabında çikolatanın donmasını bekleyin. Çikolata donduktan sonra servis edin.
Yulaflı kurabiye: 50 gram tereyağı ve 1/2 su bardağı sütü geniş bir tencerede ısıtın. İçerisine çekirdeklerini çıkarttığınız 15 adet hurmayı ekleyin, hurmalar yumuşayana dek bekledikten sonra hepsini blenderdan çekin. 4 yemek kaşığı ilave edin ve güzelce karıştırın. Son olarak 2.5 su bardağı yulaf ve 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz ekleyin, karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız harçtan bir yemek kaşığı kadar alarak şekil verin, pişirme kağıdı serdiğiniz bir tepsiye dizin. Hazırladığınız kurabiyeleri en az 1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin!