Oğuz Polatbilek
Oğuz Polatbilek Köşe Vuruşu

İyi Parti'de silahlı kavga: Meral Akşener neden hastanelik oldu?

6+2’li masada işler yolunda gitmiyor. Henüz iktidar bile değilken yaşanan yetki ve koltuk krizi kabına sığmıyor. Artık bırakın masa altından atılan tekmeleri, yumruklar kamuoyu önünde atılır oldu. Ancak, kriz sadece masa bileşenleri arasında yaşanmıyor. Her bir partinin kendi içinde de yaşadığı büyük büyük krizler var. Şimdi sizlerle Meral Akşener’in hastanelik olmasıyla sonuçlandığı iddia edilen silahlı krizin perde arkasını anlatacağız.

Hiçbir şekilde yalanlanamayan iddialara göre olay, İyi Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın ve Genel Sekreter Uğur Poyraz arasında Akşener’in de olduğu bir ortamda yaşanıyor.

Partinin Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk’ün Koray Aydın’a yakın bir isim olduğu, Koray Aydın’ın Ankara’da ipleri elinde tutmak adına sıkı bir çalışma yürüttüğü bilinir.

Yetkin Öztürk’ün milletvekilliği hevesiyle Ankara İl Başkanlığına yeniden aday olmaması üzerine, Koray Aydın yine kendisine yakın bir ismin il başkanı olması için çalışma yürütür.

Ancak, başta Genel Sekreter Uğur Poyraz olmak üzere bazı yöneticiler bu duruma karşı ayaklanır. Öyle ki konu o kadar vahimdir ki genel merkez ikiye bölünür. Tansiyon iyice yükselir.

Bazı parti yöneticileri krizi çözmek üzere, 13 Ocak’ta genel merkezde “Ankara seçimi” gündemiyle toplanır. Toplantıda sert tartışmalar yaşanır. Bunun üzerine Meral Akşener tartışmalara müdahale eder.

O toplantıda Koray Aydın, Ankara İl Başkanına kendisinin karar vereceğini, kimsenin konuya karışması gerektiğini sert bir şekilde dile getirir. Genel Sekreter Uğur Poyraz da aynı sertlikle Aydın’a çıkışır ve “sen kimsin karışamazsın” diye itiraz eder. İşte asıl kıyamet bundan sonra kopar.

Koray Aydın’ın adamları hakaretler savurarak Poyraz’a karşı silah çeker. Ortam bir anda daha da gerilir.

İşte Meral Akşener’in her an her şeyin yaşanabileceği bu toplantıda korku ve stres kaynaklı kalbi sıkıştığı ve derhal hastaneye kaldırıldığı iddia edilir.

Olayla bu denli büyüyünce İyi Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Batuhan Yılmaz ve Keçiören İlçe Başkanı Serdar Tunç adaylıktan çekilir. Kongreye de tek adayla, İyi Parti Kurucular Kurulu üyesi Faruk Köylüoğlu ile gidilmesine karar verilir.

Bir dakika…

Bu henüz kongreye gitme kararı. Bir de kongrede yaşanacağı “Çarşamba’dan belli” olan olaylar var. Hep beraber izleyeceğiz. Kamuoyu sizden açıklama bekler.

İyi Parti Koray Aydın meral akşener Uğur Poyraz