Hafta sonu SOL Parti Trabzon'un ardından İzmir’de ‘Devrimci Demokratik Cumhuriyet’ şiarıyla bir miting düzenledi. Uzun zamandır sessizliğini koruyan parti bir dizi miting yapma kararı aldı. Mitinglerde yapılan konuşmalar SOL Parti'de ezberleri bozan bir yaklaşımın bulunmadığını gösterdi. Yanlışlarda ısrarın inatla sürdüğünü görüyoruz.
SOL Parti Mahir Çayan'ın THKP-C geleneğinden geliyor. 1978 yılında THKP-C'de Oğuzhan Müftüoğlu, Nasuh Mitap, Ali Alfatlı ve arkadaşlarının liderliğinde Devrimci Yol (Dev-Yol) ve Dursun Karataş, Paşa Güven, Bülent Uluer'in başını çektiği Devrimci Sol (Dev-Sol) bölünmesi yaşandı. Devrimci Yol 1980 sonrası yurt dışında yeniden bölündü. Taner Akçam, Turgut Ökerler "Göçmen Dergisi" ismi altında faaliyetlerini sürdürdüler ve bir müddet sonra Taner Akçam kapağı Tessa Hofmann-Udo Steinbachların Orient Enstitüsüne attı ve "görev adamı" olarak Profesör yapıldı! Turgut Öker ise paraşütle Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu'nun başına indirildi! Dev-Yol'un diğer kanadı ise İbrahim Sevimli (Ali dayı) önderliğinde çalışmalarını sürdürdü. İbrahim Sevimliyi 22 Ekim 1994 tarihinde Aydınlık Dergisi Avrupa Temsilcisi olarak Kultur Treff Derneğimize davet etmiş ve "Göçmenlik" üzerine konferans verdirmiştik. Dernekte konferans sonrası bir ara İbrahim Sevimli bana dönerek "Murat kardeşim Tanerler (Taner Akçam ve arkadaşları) bizim devrimci geleneğimizin dışına çıktılar, onlardan hayır gelmez" dedi ve bazı dokundurmalarda bulundu.
THKP-C sayısız defa bölündü. Bunların içinde özelliklede Kurtuluş Sosyalist Dergiyi (KSD) çıkaran ve KSD'liler olarak bilinen örgütün tarihi ibretliktir. Türkiye ve Kuzey Kürdistan Kurtuluş Örgütü (TKKKÖ) olarak yola devam eden Kurtuluşçular Kürtçü örgütler gibi Türkiye'yi sömürgeci ve kendi değimleriyle "Kuzey Kürdistanı" sömürge olarak görüyorlardı. Bu yönüyle THKP-C'den ayrılan diğer örgütlerden farklıydılar. Dipnot Yayınları arasında iki cilt olarak çıkan " Kurtuluş Kendini Anlatıyor" kitaplarında örgütün kurucuları başta Mustafa Kemal Kaçaroğlu olmak üzere diğerleriyle yapılan röportajlar ilginç ve ibretlik açıklamalarla dolu. Örgütün kronolojik gelişimi de kitabın girişinde yer almaktadır. Sol içi çatışmalar, örgütler arası rekabet, örgüt içi didişmeler ve tasfiyeler ile pek çok konuyu kitaptan birincil derecede yöneticilerin ağzından duymuş olacaksınız.