TOKİ'de arsa başvuruları başlıyor: Bakan Kurum temel atma tarihini açıkladı

TOKİ sosyal konut hamlesi 'İlk Evim ve İlk İşyerim' projesinde arsa başvuruları 10 Ekim’de başlıyor. Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 25 Ekim'de 17 ilde aynı anda sosyal konutların temel atma töreninin yapılacağını duyurdu.

TOKİ Sosyal Konut Projesi'nin ikinci ayağını oluşturan arsa satışları için başvurular 10 Ekim’de başlıyor.

7 Kasım’a kadar sürecek başvurularda Türkiye'nin çeşitli illerinde 60 milyon metrekarelik alanda 100 bin konut imarlı arsa ve 28 ilde 10 bin iş yeri olan sanayi tesisi yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 milyon arsanın dar gelirli vatandaşa uygun fiyat ve ödeme şartı ile satılacağını söylemişti.

Proje kapsamında iki çeşit arsa yer alıyor. Müstakil konutların yapılacağı arsalar 350 ila 500 metrekare büyüklükte olacak. Buraya yapılacak konutların büyüklükleri ise 105 ila 150 metrekare arasında değişecek.

Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ Altındağ Cinderesi Kura Çekimi Töreni'nde konuştu. Bakan Kurum sosyal konutların temel atma töreninin tarihini duyurdu:

- İnşallah 25 Ekim'de Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle Ankara'mızda, Sincan'da büyük bir coşkuyla 5 bin konutumuzun 17 ille aynı anda temellerini atacağız ve hep birlikte inşaatlarımızı başlatacağız. Milletimizin ilk evlerini, ilk iş yerlerini Ankara'mıza kazandırmanın heyecanını hep birlikte yaşayacağız.
toki