Son İttihatçı Taylan Sorgun hayatını kaybetti

Türk basınının duayen isimi Taylan Sorgun, 2 Ocak günü, 84 yaşında hayata gözlerini yumdu. Sorgun, İttihatçılardan Cumhuriyete önderlerine bir çok isimle tanıştı onların ağzından dönemi kitaplara aktardı. Vatan Partisi Doğu Perinçek'te, Sorgun'un vefatı üzerine bir mesaj yayınladı.

Son İttihatçı Taylan Sorgun hayatını kaybetti

Gazeteciliğin duayen isimi Taylan Sorgun 84 yaşında hayatını kaybetti.  2 Ocak günü hayatını kaybeden Sorgun’un cenazesi dün öğle namazının ardından Şakirin Camisi’nden alınarak Çavuşbaşı Yukarı Baklacı Mezarlığı’nda toprağa verildi. 

DOĞU PERİNÇEK'TEN MESAJ

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Taylan Sorgun'un hayatını kaybetmesinin ardından bir mesaj yayınladı. Perinçek, "Son anına kadar devrimci tarihimizin kahramanlarıyla yaşadı" dediği Taylan Sorgun'un ardından şu ifadeleri kullandı:

- Son İttihatçılardan, devrimci aydın, Aydınlık yazarı TAYLAN SORGUN’u kaybettik. Son anına kadar devrimci tarihimizin kahramanlarıyla yaşadı. O’nu Üretim Devrimi’nde yaşatacağız. Ailesinin, dostlarının, devrimcilerin ve Türk Milletinin acılarını paylaşıyoruz. Başımız sağ olsun.

TAYLAN SORGUN

Taylan Sorgun 1938’de Elazığ’da doğdu. İstanbul Özel Gazetecilik Okulu’nu bitirdi.  İstanbul'da 1957 yılında Yeni Gazete ‘de gazeteciliğe başladı. Kim Dergisi Haber Kurulu’nda yer aldı. Ahmet Emin Yalman’ın yayınladığı Hür Vatan Gazetesi’nde mesleğini sürdürdü. 

Vatan, Dünya ve Güneş gazetelerinde muhabir, yazar ve yönetmen olarak görev yaptı. Yankı Dergisi’nde Genel Yayın Yönetmenliğini üstlendi. 

Siyasi Dergi 7 Gün’de çalıştı. Derginin kapanmasının ardından Tercüman Gazetesi’nde kadrosunda yer aldı. Aydınlık Gazetesi’nde köşe yazarlığı yaptı. Türkiye Gazeteciler Sendikası’nda yönetici olarak çalıştı. Ortadoğu Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmenliğini üstlendi.

2011 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi Taylan Sorgun Basın Şeref Kartı taşıyordu.

Doğu Perinçek vatan partisi aydınlık gazetesi