Şehit öğretmenler kabri başında anıldı

Öğretmenler gününde şehit öğretmenlerimiz kabirleri başında anıldı. Bu millet Aybüke Yalçın'ın o güzel sesini, Necmettin Yılmaz'ın gülen yüzünü, Ayşenur Alkan'ın hatırasını asla unutmayacak...

“Magusa Liman'ı limandır, liman … Beni öldürende yoktur din iman”…
Bölücü terör örgütünün saldırısıyla toprağa verdik Aybüke öğretmeni. Onun söylediği Türküler milyonların dilinde. Şehit Aybüke Yalçın Türk Milleti’nin yüreğinde, hafızasında.

Şehit müzik öğretmeni Aybüke Yalçın, ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Çorum'un Osmancık ilçesindeki kabri başında törenle anıldı. Öğrencileri, meslektaşları, yurttaşlar dua etti. Törende konuşan Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay da Türk Milletinin şehit öğretmenlerini unutmayacağını söyledi.

Sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz da Tunceli’de 2017 yılında PKK’lılar tarafından kaçırılan katledildi. Necmetin öğretmen de 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Gümüşhane’deki kabri başında anıldı.

Necmettin Yılmaz’ın ismi hep bilinsin, görülsün ve öğretmenlerce hep yaşatılsın diye Tunceli’de öğretmenevine verildi. Valilik kararı ile Atatürk Mahallesi'ndeki Tunceli Öğretmenevi'nin ismi, Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü olarak değiştirildi.

Hakkari Çukurca’da öğretmenler şehit meslektaşları için sessiz yürüyüş düzenledi. Diyarbakır’da da 3 gün önce PKK/PYD saldırısında şehit olan öğretmen Ayşenur Alkan ile 5 yıl önce şehit olan Necmettin ve Aybüke öğretmenler anısında fidan dikimi yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da terörün bizden ayırdığı Aybüke öğretmenin şahsında bütün öğretmenlerimiz ve şehitlerimiz için "Mağusa Limanı" türküsünü seslendirdi.

Bir Necmettin gitti, bin geldi. Bir Aybüke gitti, bin geldi. Bir Ayşenur gitti, bin geldi. Bu millet ne vatanından ne de şehitlerinden vazgeçer. Ulusal Kanal olarak, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde başta başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehitlerimizi saygıyla anıyor ve öğretmenlerimizin gününü kutluyoruz.

Aybüke Yalçın 24 Kasım Öğretmenler Günü şehit öğretmenler şenay aybüke yalçın Necmettin Yılmaz