Mutfakta bu hataları asla yapmayın! Bu püf noktalar işinizi kolaylaştıracak
Evde en çok vakit geçirilen yerlerden birisi de mutfak. Yemek pişirirken dikkat etmeniz gereken birkaç püf nokta ile işlerinizi daha kolaylaştırabilirsiniz. İşte, mutfakta doğru bilinen yanlışlar...
TEREYAĞINI KÜÇÜLTÜN
Hamur işi bir ürün yaparken tereyağını içerisine direk eklemek yerine rende yardımı ile küçültmek veya küçük dilimler haline getirmek daha rahat dağılmasına yardımcı olur.
PİRİNÇ SOĞUK SUDA YIKANIR
Pirinç pişirilmeden önce yıkanırsa nişastasını bırakır ve tadı daha lezzetli olur. Yıkarken pirinci soğuk su ile yıkamak daha diri kalmasını sağlar böylelikle pişirirken eklediğiniz sıcak suyla lapa olmasının önüne geçerseniz. Eğer hem yıkarken hem de pişirirken sıcak su kullanırsanız önceden pişirmiş olursunuz ve pirinciniz lapa olur.
ET ÇİĞKEN TUZ ATMAYIN
Et yemeklerinde eğer marine işlemi yapacaksanız, ete kesinlikle tuz atıp bekletmeyin yoksa sert bir et yersiniz. Tuz, etin içerisinde bulunan protein enzimlerini parçaladığı için etin rengi değişir ve piştikten sonra sertleşmesine neden olur. Et pişirilmeden hemen önce tuzlanmalıdır veya tercihe göre pişirildikten sonra da tuzlanabilir.
Ayrıca eti pişirdikten sonra, biraz dinlendirin eğer hemen keserseniz etiniz kanlanır tüm suyunu kaybeder ve yine sertleşir.
LEZZETLİ YEMEKLERİN SIRRI GENELLİKLE DOĞRU BAHARAT KULLANIMINDA YATAR
Baharat kullanmaktan çekinmeyin, ülkemizde bol miktarda baharat çeşidi bulunuyor. Yemeklerinize ekleyeceğiniz farklı baharat çeşnileri yemeğin tadını ön plana çıkarabilir.
Ancak, kimyon, karabiber ve zencefil gibi baskın baharatları kullanırken dikkat edin. Yemeğinizin tadını yüzde 80 baskılayan baharatlardır. Ayrıca baharatları en son eklemek daha etkili olmasını sağlar.
KEK FAZLA ÇIRPMAK YERİNE YUMURTA BEYAZINI ÇIRPMAYI DENEYİN
Kek tariflerinde genellikle yumurtanın kabarana kadar çırpılması gerektiği söylenir. Bunun yerine önce yumurtanın sarısını içerisindeki şeker eriyene kadar çırpın.
Ardından sadece yumurta beyazını ayrı bir kapta kabarana kadar çırpın daha sonra kabaran yumurta beyazını kek karışımının içerisine yavaşça söndürmeden ve çok çırpmadan yedirin. Böylelikle fold denilen işlemi yaparsınız ve eğer doğru yaparsanız kabartma tozunuz yoksa bile kekiniz kabaracaktır.