Milyonlar çalan banka müdürü 19 yıl sonra yakalandı

İstanbul'da bir banka şubesinde müdür olarak çalışan şahıs, müşterilerine boş dekont imzalattırarak zimmetine 4,5 milyon dolar ve 500 bin sterlin geçirdi. Dolandırıcılık Büro Amirliğine bağlı ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucu şahıs 19 yıl sonra yakalandı. Çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı

19 yıldır aranıyordu, para çekmek için geldiği bir banka şubesinde yakayı ele verdi. İstanbul'da bir bankada zimmetine para geçiren banka müdürü 19 yıl sonra yakalandı.

Elbeyi A. bir bankada müdür olarak çalışıyordu. 2001 yılında müşterilerine boş dekont imzalattırarak, zimmetine yaklaşık 4,5 milyon dolar ve 500 bin sterlin para geçirdi. Suçu ortaya çıkmadan dilekçe vererek emekli olduğu öğrenildi.

İngiltere'de yaşayan bir müşterinin hesabındaki 500 bin sterlinin kaybolduğunu ihbar etmesi üzerine, banka müfettişleri soruşturma başlattı.

Banka müdürünün müşterileriyle iyi ilişkiler kurduğu, yeni hesap açmak için gerekli olduğunu söyleyip boş dekontlar imzalattığı tespit edildi. Bu yöntemle 39 banka müşterisinin hesaplarını boşalttığı tespit edilirken, hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Dolandırıcılık Büro Amirliğine bağlı ekipler, zaman aşımı süresi dolmak üzere olan dosyayla ilgili çalışma yürüttü.
2004 yılından beri aranan şahsın son olarak Büyükçekmece'de bir evde kaldığı belirlendi.

Bir banka şubesine gelerek, ATM'den parasını çekmeye çalışan Elbeyi A. yakalanarak gözaltına alındı. Çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

zimmet suçu