Kars'ta "kurutulmuş kaz" imece usulü hazırlanıyor

Türkiye'nin kaz yetiştiriciliği merkezi konumundaki Kars'ta, kazların kesimine başlandı. Kış sofralarının vazgeçilmezi olan kazlar bakın nasıl daha lezzetli hale getiriliyor.

Kışlık kaz hazırlığı başladı.

Kars'ta damızlıktan elde edilen yavru kazlar, nisan ayında yumurtadan çıktıktan sonra sonbahara kadar titizlikle besleniyor.

Besi süresince arpa verilen kazlar, bugünlerde köylerde bir araya gelen kadınların söylediği nağmeler eşliğinde imece usulü kesilip temizleniyor.

Kent merkezi ile ilçe ve köylerde kesilen kazlar, kış sofraları için tuzlanıp kurutulmaya bırakıldı.

Kısa süre sonra satışa sunulacak kaz etleri, kışın sofraları süsleyecek.

Kars kars kaz eti