İşte Dünyanın en iyi geleneksel lezzetleri: Türkiye'den 5 yemek listede!
Geleneksel tarifleri öne çıkarmasıyla bilinen Taste Atlas sitesinde, toplam 63 bin 402 oy sonucunda Dünyanın en iyi 100 geleneksel lezzeti seçildi. Dünyanın dört bir yanındaki geleneksel yemek listesinin ilk 30'una Türkiye'den 5 lezzet yer aldı.
30- Cevapi (Kebap), Bosna Hersek
29- Pesto soslu trenette, İtalya
28- Ossobuco (Sebzeli et), İtalya
27- Laksa (Baharatlı erişte çorbası), Malezya
26- Cacio e pepe (Karabiberli peynirli makarna), İtalya
25- Parrilla (Mangal), Arjantin
24- Piruhi (Mantı), Polonya
23- Haçapuri, Gürcistan
22- Churrasco (Izgara et), Brezilya
21- Kaburga, ABD
20- Köfte, Türkiye
19- Carbonara soslu makarna, İtalya
18- Ceviche (Asitte pişirilen deniz ürünleri), Peru
17- Tom yum (Acılı, ekşili çorba), Tayland
16- Bolonez soslu tagliatelle, İtalya
15- Lazanya, İtalya
14- Arroz de marisco (Deniz ürünlü pilav), Portekiz
13- Risotto, İtalya
12- Döner, Türkiye
11- Sarma, Türkiye
10- Dolma, Türkiye
9- Cochinita pibil (Hafif ateşte pişirilen et yemeği), Meksika
8- Gyoza (Mantı),Japonya
7- Saltibarsciai (Pancar çorbası), Litvanya
6- Tacos al pastor (Etten yapılan taco), Meksika
5- Türk Döneri, Türkiye
4- Lomo saltado (Sığır filetosu), Peru
3- Ramen (Erişte), Japonya
2- Adana kebap, Türkiye
1- Margherita pizza, İtalya
Kaynak: Hürriyet.com.tr