Sağlığınızı tehdit edebilir! Hangi yemekler iki kez ısıtılmaz?
Hayatımızın önemli bir bölümünü kapsayan besinler her açıdan önemli olduğu kadar bazı durumlarda sağlığımızı tehdit edebilir. Özellikle akşamdan kalan yemekleri sonraki gün ısıtmak besinlerin zararını ortaya çıkarabilir. İşte tekrar tekrar ısıtmamanız gereken besinler...
ISPANAK
Uzmanlar ıspanağın üzerine sıkılan kimyasal maddelerin sık sık ısıtılarak yenmesi durumunda zehirlenmeye neden olabileceği uyarısında bulunuyor.
Ispanak bitkisi sık sık ısıtılarak yenmemesi gereken bir bitki. Çünkü içindeki nitrat maddesi, ısındıkça nitrite dönüşebilen bir madde, bu yüzden tekrar tekrar ısıtılması zehirlenmelere neden olabilir.
KEREVİZ
Tıpkı ıspanak gibi kerevizde de nitrat maddesi bulunur. Bu yüzden kereviz de tekrar ısıtılmamalıdır.
MANTAR
Mantar pişirildikten sonra soğuk tüketilebilir. Ancak tekrar ısıtıldığında besin değerini kaybeden mantarın ikinci kez ısıtılması tavsiye edilmiyor.
PİRİNÇ
Pişen pilavı oda sıcaklığında uzun süre bekletip buzdolabına koymak bacillus cereus bakterisinin üremesine neden olabilir. Pilav tekrar ısıtılıdğında bakteriler çoğalır.
TAVUK
Tavuk pişrildikten sonra sıcak ya da soğuk olarak tüketilmelidir. Besin zehirlenmesine en çok neden olan yiyeceklerden olan tavuk tekar ısıtılmamalıdır.
YUMURTA
Yumurta tekrar ısıtılıp tüketidiğinde zehirlenmeye neden olabilir.