Erzincan'da kadınların tandırda kışlık ekmek mesaisi başladı

Doğu Anadolu Bölgesi’nden buram buram tandır ekmeği kokusu yükselmeye başladı. Kış ayının gelmesiyle Erzincan Kemah’taki kadınlar kışlık ekmekleri hazırlamaya başladı.

Erzincan Kemah’da kadınlar, günün ilk saatlerinden itibaren tandır ateşlerini yakmaya başladı.

İlçedeki vatandaşlar köylerinde bakkal ve market olmadığı için imece usulü çalışarak, kışlık ihtiyaçları olan ekmeği, tandırda pişirerek karşılıyor.

Gün boyu süren çalışmanın ardından kışlık ekmeklerini hazırlayan kadınlardan bazıları ekmekleri gurbetteki çocuklarına da gönderiyor.

Yapılan tandır ekmeğini 4-5 ayda tüketen halk, ekmekleri ya kurutarak ya da derin dondurucuda saklıyor.

Erzincan ekmek Erzincan kemah tandır