En son 50 bin yıl önce görüldü

Yeşil bir kuyruklu yıldız, 50 bin yıl sonra ilk kez Dünya’ya yaklaşıyor. Kuyruklu yıldızın geçişi, bir ay boyunca Dünya'dan gözlemlenebilecek.

En son 50 bin yıl önce görülmüştü; yeniden Dünya'ya yaklaşıyor.

"Kirli kartopu kuyruklu yıldızı" olarak da adlandırılan ve Güneş sisteminin ilk aşamalarında oluşan parlak yeşil kuyruklu yıldız, 50 bin yıl sonra ilk kez Dünya'nın yakınından geçecek.

Yıldız, 2 Şubat akşamı Dünya'ya en yakın konuma, yani 42 milyon kilometre yakına gelecek ve birkaç bin yıl sonra yeniden görülene dek evrenin derinliklerine doğru yol alacak.

NASA yetkilileri, buzla kaplı ziyaretçinin ilk olarak Mart 2022'de Jüpiter'in yörüngesindeyken tespit edildiğini açıkladı. NASA yıldızın geçişini James Webb teleskobu ile gözlemleyecek.

Kuzey Yarımküre'de yaşayanlar, kuyruklu yıldızı dürbünle küçük yeşil bir parıltı olarak görebilecek. Tabi eğer bulunulan yerde çok karanlık bir gökyüzü mevcut değilse…

Güneş çevresindeki dönüşünü 50 bin yılda tamamlayan Yeşil kuyruklu yıldızın son ziyaretinde, mamutlar ve kılıç dişli kediler yer yüzünde dolaşıyordu.

kuyruklu yıldız