Bu ürünleri asla dondurucuda saklamayın!
Kullanım ömrünü artırmak ve farklı bir zamanda da kullanabilmek için bazen buzluk veya donduruculara ürün konulabiliyor. Ancak bazı ürünler buzluğa sağlık sorunları oluşmasına yol açabilir. İşte buzluğa veya dondurucuya koyulmaması gereken ürünler...
Uzun süre taze kalması için dondurucuya koyulan ürünlerin bazıları için bu ortam uygun değildir ve yapılarının bozulmasına, tüketilmelerinin sakıncalı olmasına yol açabilir. İşte besinler...
SÜT
Dondurucuya konulan süt daha sonra çözülünce parça parça olur ve ikiye ayrılır. Tüketilebilir durumda olur fakat tahıl ve kahvelerde tercih etmeniz önerilmez. Bu durum, tüm süt ürünleri için geçerlidir.
KIZARMIŞ YİYECEKLER
Kızaran ürünleri taze tüketmek daha iyidir. Ancak buzlukta bekletilip tekrardan tüketilmesi pek sağılıklı değildir.
MEYVE - SEBZELER
Saklama koşullarına göre besinlerini ve vitaminlerini koruyan sebze ve meyveler, dondurucuda bozulur. Marul, kereviz, soğan tatlı biber, salatalık, domates ve çilek ya da karpuz gibi besinler dondurucuda saklanmamalıdır.
PEYNİRLER
Dondurucuya uzun süreli peynir koyulduğunda, özellikle beyaz peynir, krem peynir gibi peynirlerde tat kaybı ve doku kaybı olur.
EKŞİ KREMA
Ekşi krema asla dondurucuda saklanmaması gereken ürünlerden. Krema donduktan sonra yenmemeli, çözüldüğünde dağılır ve kıvamı farklılaşır.