Balık pişirirken bu yöntemle mutfağı kokutmaya son!
Kış aylarının vazgeçilmez besinlerinden balık, her ne kadar sevilerek yenilse de bazı zamanlar koku açısından tercih edilmeyebiliyor. Peki, mutfaklara balık pişiriken koku sinmemesi için ne yapılmalı?
BALIKLARIN TAZE OLMASI
Balık pişirirken taze olması kokuyu önlemenin en etkili yollarındandır. Balığı pişireceğiniz gün almanız tazeliği açısından daha iyi olacaktır.
PİŞİRME YÖNTEMİ
Balığı pişirirken baharatlamak için soğan ve sarımsak tozu ile biraz ekmek kırıntısı kullanın. Ardından tavada biraz soğan ve sarımsak pişirin. Biraz zeytinyağı ile bir tavayı yağ kızana kadar ısıtıp balıkları tavaya koyun. Beşer dakika her iki tarafını da pişirin ve sarımsak ile soğanı ekleyin. Bu tarif hem lezzetli hem de kokusuz balık pişirmenizi sağlayacak.
KIZARTMAK
Şef Freida Hirsch, balıkları ocakta pişirmek yerine fırında kızartmanın da kokuyu önlemeye yardımcı olabileceğini söylüyor. Ancak balıkların aşırı pişmemesi adına daha düşük sıcaklıklarda yavaş yavaş kızartılmasının daha etkili olacağını belirtiyor.
BİBERİYE
Doğal bir koku için birkaç dal taze biberiye otunu küçük bir tencere içerisinde kaynatırsanız balık kokusunun kısa zamanda yok olduğunu görebilirsiniz.
KABARTMA TOZU
Bir ev temizlik platformundan James McLoughlin'e göre balığı pişirdikten sonra gece boyunca evin farklı noktalarında birkaç küçük kase kabartma tozu bırakmak kalan kokuyu içerisine hapsederek etkili bir yöntem olarak kullanılıyor. "Kabartma tozu amfoteriktir, yani asit veya baz gibi maddelerle reaksiyona girebilir, bu nedenle evdeki en kötü kokuları nötralize etmeyi başarır. Sabaha kadar açıkta kalan kabartma tozu balık kokusunun dağılmasını sağlayacaktır."