Bakan Soylu kadına yönelik şiddet verilerini paylaştı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bakanlık'ın kadına yönelik şiddetle mücadele verilerini içeren "2022 Aile İçi ve Kadına Şiddet Raporu"nu paylaştı. Bakan Soylu, "kadına şiddet sıfır olana kadar mücadeleye devam" ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu kadına yönelik şiddet verilerini paylaştı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kadına yönelik şiddetle mücadele raporunu paylaştı. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Bakan Soylu, şu ifadeleri kullandı:

- "İstanbul Sözleşmesi feshedilirse kadın cinayetleri artar" diyenler, 2022 Aile İçi ve Kadına Şiddet Raporumuz... Kadına şiddet 0 olana kadar mücadeleye devam. Bugün, kadına şiddet konusunda değerlendirme toplantımızda da bakanlığımız görev alanında önemli ek kararlar alacağız.

2022'DE KADIN CİNAYETLERİNDE AZALMA

Bakan Soylu kadına yönelik şiddet verilerini paylaştı - Resim : 1

İçişleri Bakanı Soylu'nun açıkladığı verilere göre 2021 yılında 309 kadın öldürülürken 2022'de 272 kadın cinayete kurban verildi. İçişleri Bakanlığı'nın 8 milyon 262 bin 794 erkeğe "Temel Bilgilendirme ve Farkındalık Oluşturma Eğitimi" verdiği belirtilen raporda, 2 milyon 987 bin 525 eğitim broşürü dağıtıldığı belirtildi.

Bakan Soylu kadına yönelik şiddet verilerini paylaştı - Resim : 2

Elektronik Kelepçe İzleme Merkezi'nde bugüne kadar 3 bin 310 vaka takibinin yapıldığı belirtilirken, hâlâ 823 vakanın takibin yapılmaya devam edildiği aktarıldı.

KADES UYGULAMASI

Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES), 4 milyon 756 bin 960 kişi tarafından indirildi. KADES üzerinden 606 bin 146 ihbarda bulunuldu.

Bakan Soylu kadına yönelik şiddet verilerini paylaştı - Resim : 3

DÜNYA VERİLERİ

Türkiye'de Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre bir yılda öldürülen kadın sayısı milyonda 5 oldu. Türkiye, dünya sıralamasında Almanya, Hollanda, Norveç, İsveç ile birlikte dördüncü sırada yer aldı. Japonya ve İngiltere, öldürülen kadın sayısı milyonda 2 olarak dünyada en az kadının öldürüldüğü yer olarak listeye girdi. 

Bakan Soylu kadına yönelik şiddet verilerini paylaştı - Resim : 4

Veriler Bakan Soylu tarafından, "aile içi ve kadına yönelik şiddet olaylarında diğer ülkeler mağdur kitleyi eş, birlikte yaşanılan kişi gibi daha dar kapsamlı değerlendirmekte ve bu durum sonuca ilişkin istatistiki veriyi de düşük çıkarmaktadır. Bizde ise mağdur kitleye Aile fertlerinin de dahil olduğu daha geniş yelpazedeki kişiler de dahil edilmektedir" notuyla paylaşıldı.

içişleri bakanlığı süleyman soylu