3. Sıfır Atık Zirvesi ve Ödül Töreni düzenlendi

2017 yılında hayata geçirilen “Sıfır Atık Projesi”nin 5. yılında; 3. Sıfır Atık Zirvesi ve Ödül Töreni düzenlendi. . Haliç Kongre Merkezinde yapılan zirveye Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Emine Erdoğan katıldı.

İsrafın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilmesi ve geri kazanımının sağlanması hedefiyle başlatılan “Sıfır Atık Projesi “ 5. Yılına girdi.

5. Yıla özel ise; 3. Sıfır Atık Zirvesi ve Ödül Töreni düzenlendi. Törene Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum İle Emine Erdoğan katıldı.

Alanda sergiler ve atölye çalışmaları da yapıldı. Atık olarak nitelendirilen hammaddelerin kullanım alanlarına dikkat çekildi. Görsel sanatçı Deniz Sağdıç “ileri dönüşüm” yöntemi ile ortaya çıkarttığı eserlerini anlattı.

Proje kapsamında Türkiye Çevre Ajansı Depozito Bilgi Yönetim Sistemi çalışmalarında da sona geldi. 2023 yılı itibarıyla Türkiye'nin dört bir yanında sistem kademeli olarak işlemeye başlayacak.

Atık Kağıt ve Geridönüşümcüler Derneği Başkanı Osman Kaytan, geri kazanılan atıkların yüzde 70'inin kağıt olduğuna dikkat çekti.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

Sıfır Atık Projesi