Rusya'nın Ukrayna harekatında 2. aşama

Rusya dışişleri bakanı Sergey Lavrov, operasyonda ikinci aşamaya geçildiğini açıkladı. Lavrov, Ukrayna'nın doğusunda başlatılan yeni aşamayı “çok önemli bir süreç” olarak tanımladı.

Rusya’nın NATO kuşatmasına Ukrayna’ya askeri operasyonu devam ediyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, operasyonda ikinci aşamaya geçildiğini açıkladı. Lavrov, Ukrayna'nın doğusunda başlatılan yeni aşamayı “çok önemli bir süreç” olarak tanımladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, devam eden Ukrayna operasyonuyla ilgili kritik açıklamalar yaptı.

Rus Ordusunun Ukrayna'nın doğusunda yeni bir taarruz başlattığını söyleyen Lavrov, "Operasyonda yeni bir safhaya geçildi ve bu, operasyonun en önemli anlarından birisi olacak" dedi.

Hindistan basınına konuşan Lavrov, Rusya’nın operasyonlar sırasında nükleer silahlar kullanmayacağını vurguladı. Konvansiyonel silahlar ile operasyona devam edileceğini belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı, Ukrayna'daki mevcut durumun, ABD ve Batı'nın dünyaya hükmetme arzusunun doğrudan bir sonucu olduğunu söyledi. Batı’nın Ukrayna'yı ağır silahlarla donattığını hatırlatan Lavrov, "Savaşın gerçek nedeni, ABD ve Batının Rusya'nın güvenliğini tehdit etmesi" ifadelerini kullandı.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu da operasyon ile Doğu Ukrayna’yı özgürleştirmeye çalıştıklarını söyledi. Şoygu, "Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetlerini özgürleştirme planımızı kademeli olarak uyguluyoruz" dedi.

Şoygu ayrıca, Batı'nın Kiev'i silahlandırarak, çatışmayı uzatmaya gayretinde olduğunu belirti.

abd rusya Ukrayna Putin operasyon lavrov nato doğu savunma Donbass