Disney çocuklara LGBT'yi dayatıyor

Disney'in Türkiye'deki yayınlarında çocuklara LGBTI dayatması yapmasına tepkiler çığ gibi büyüyor. Türkiye Liseliler Birliği'nin dayatmaya karşı başlattığı sosyal medya çalışması gündem oldu. TGB Genel Başkanı Dilek Çınar, “Disney'in eşcinsellikle çocuklarımızı zehirlemesine izin vermeyiz!”açıklamasını yaptı. Türkiye Liseliler Birliği Genel Başkanı Barış Dikmen de Disney’le "imzalanan anlaşma iptal edilsin. Eşcinsel içeriklere erişim engeli getirilsin." ifadelerini kullandı.

RTÜK dijital platform Disney Plus platformuna 10 yıl süreyle yayın yapma hakkı tanıyan lisans vermişti.

Tüm yayın ağlarını Disney Plus altında toplayacak olan platformun 14 Haziran’da Türkiye pazarında yayına başlayacağı açıklandı.

Çizgi film ve çocuk eğlence sektörünün tekellerinden biri olan Disney'in yayın kararına tepkiler çığ gibi büyüdü.

Türkiye Liseliler Birliği'nin başlattığı etiket çalışması sosyal medyada gündem oldu.

Türkiye Liseliler Birliği Genel Başkanı Barış Dikmen, çocuklara ve gençlere dayatılan eşcinsel içeriklerinin bir milli güvenlik sorunu da olduğuna işaret ederek, bunun bir emperyalist virüs olduğunu vurguladı.

"DisneyLGBTdayatıyor" etiketiyle yüzlerce tweet atıldı, hükümet göreve çağrıldı.

Tepkilerde ortak vurgu "Çocuklarımızdan elinizi çekin" ve "RTÜK göreve" oldu. Disney’in lisansı iptal edilmesi de talep edildi.

TLB ve TGB yaptığı açıklamalarda; Çizgi filmlerle, oyuncaklarla, masallarla çocuklar eşcinselliğe özendirildiğinden bahsederek; Aileyi, insanlığı çürümenin içine itmeye çalışan yapımlara yasak getirilmesi için Türk Gençliği’nin görev başında olduğunu belirtiler.

türkiye milli türk gündem tgb Türkiye liseliler birliği lgbt rtük medya tlb Disney disney plus