Zekeriya Beyaz hayatını kaybetti

İlahiyatçı Prof. Dr. Zekeriya Beyaz tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Beyaz, Ergenekon davaları ve Ermeni Soykırımı yalanına karşı mücadelede aldığı cesur tavırlarla biliniyordu.

Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, 84 yaşında hayatını kaybetti. Beyaz'ın vefat haberini oğlu Oğuzhan Beyaz, sosyal medya hesabından duyurdu.

Oğuzhan Beyaz, sosyal medya hesabında paylaşımında, ''Canımın bir parçası gitti. Sevgili babam Prof. Dr. Zekeriya Beyaz'ı kaybettik..ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin önde gelen ilahiyatçılarından olan Beyaz, İstanbul'da özel bir hastanenin yoğun bakım servisinde aspirasyon pnömonisi nedeniyle 18 Mart'ta tedavi altına alınmıştı.

Alzaymır hastası olan Beyaz'ın cenazesinin Çarşamba günü öğle namazını müteakip Esenler Merkez Camisi'nde kılınacak namazın ardından Kozlu Mezarlığı'na defnedileceği belirtildi.

Zekeriya Beyaz, FETÖ'cü Ergenekon kumpası ve emperyalizmin Ermeni Soykırımı yalanına karşı mücadelede cesur tavırlar almış, Ulusal Kanal'da da programlar yapmıştı.

Ergenekon davası kapsamında evi aranan ve ifadesi alınan Zekeriya Beyaz, 2008 yılında " İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'i ziyaret etmek istiyorum. Hepimiz Ergenekoncuyuz, Ergenekon demek Türk tarihinde Türklerin dardan çıkışını temsil eder, onun için her Türk her zaman Ergenekoncudur." demişti.

istanbul türkiye fetö Perinçek ergenekon ulusal kanal türk doğu emperyalizm Ulusal işçi ermeni medya ilahiyat zekeriya beyaz