Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret ile ilgili yeni açıklamalar yaptı. Bakan, "Enflasyona karşı işçileri korumak bizim görevimiz" dedi. Bilgin milyonlarca memuru ilgilendiren 3600 ek göstergeye ilişkin çalışmaların da Mayıs ayında tamamlanacağını belirtti.

Asgari ücret, 3600 ek gösterge. Milyonlarca çalışan ve memuru ilgilendiren iki kritik konuda açıklama geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Memur-Sen'in düzenlediği “4688 Sayılı Kanun ve 10. Yılında Toplu Sözleşme Kongresi”nin açılışında konuştu. Bilgin, asgari ücrete ek zam tartışmaları ile ilgili yeni açıklama yaptı. Bilgin, işçilerin enflasyona karşı ezdirilmeyeceğini ifade etti:

- Enflasyona karşı işçileri korumak bizim görevimiz. Bu konuda tarihsel adımlar atıldı. Bunlardan birisi hepinizin bildiği Türkiye'de asgari ücrette yapılan düzenleme. Enflasyon yüzde 36’iken yüzde 50 bir reel ücret artışı gerçekleştirildi.

Kamuda 3600 ek göstergeye ilişkin çalışmalarla ilgili de bilgi verdi Bakan. Çalışmaların Mayıs ayında tamamlanacağını belirtti:

- 3600 ek gösterge meselesinde çalışmamız son aşamasına geldi. Ümidimiz mayıs ayında çalışmayı tamamlamak ve Meclise intikal ettirmek.

Diğer yandan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da bir konuşma yaptı. Yalçın, milyonlarca memurun taleplerini anlattı.

türkiye açıklama enflasyon 3600 ek gösterge Asgari ücret işçi çalışma son Bilgin Vedat asgari ücret ek zammı