Mesai vergi ve ekonomi paketi için harcanacak

Meclis'te bu hafta Genel Kurul'da vergi ve ekonomi paketini içeren kanun teklifi görüşülecek. Dışişleri Komisyonunda uluslararası anlaşmaların onaylanmasını uygun bulan 7 kanun teklifi ele alınacak. Siyasi partilerin grup toplantıları da Salı ve Çarşamba günü yapılacak.

Meclis'in gündemi bu hafta yine oldukça yoğun. 5 Nisan Salı günü toplanacak Meclis Genel Kurulu'nda vergi ve ekonomi paketini içeren kanun teklifini yasalaştırmak için mesai harcanacak.

Teklife göre, muhtarlara net asgari ücret tutarının altında ödenek verilmeyecek. Taşıma yoluyla eğitime erişim kapsamındaki hizmet alımlarında ek fiyat farkı getirilecek. Finans sektöründe faaliyette bulunan bazı kurumlar için kurumlar vergisi oranı yüzde 25'e çıkarılacak.

Kadınların İş ve Aile Yaşamlarının Uyumlaştırılmasında Karşılaşılan Sorunların Tespiti ve Çözüm Önerilerinin Belirlenmesi Konulu Alt Komisyon da Salı günü toplanacak. Komisyonda, Ticaret Bakanlığı ile Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği TÜSİAD yetkilileri sunum yapacak.

Dışişleri Komisyonu da Perşembe günkü toplantısında, uluslararası anlaşmaların onaylanmasını uygun bulan 7 kanun teklifi ele alınacak.

LİDERLER GRUP TOPLANTISINDA KONUŞACAK

Diğer yandan siyasi partilerin haftalık düzenledikleri grup toplantıları da yapılacak. 5 Nisan Salı günü MHP lideri Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu vekillere hitap edecek.

6 Nisan Çarşamba günü de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Ak Parti grubunda konuşacak.

vergi ak parti ekonomi meclis ticaret türk aile genel kurul