Antalya'da dostluk köprüsü okul

Kentte çok sayıda ülkeden öğrencinin eğitim gördüğü Moskova Eğitim Kurumu, 12 yıldır hizmet veriyor. Okul sıralarında Rus ve Ukraynalı öğrenciler bir arada eğitim görüyor. Batı kaynaklı 2 ülke halkı arasında düşmanlık yaratılmaya çalışılsa da buna izin vermiyorlar.

Rus ve Ukraynaöğrenciler bir arada eğitim görüyor.

Kentte, 135 binden fazla yerleşik yabancı yaşıyor. Yabancı uyruklu nüfusun en fazla olduğu ülkelerin başında Rusya geliyor. Rusları Kazakistan vatandaşları takip ediyor. Kentte 29 bin Rus ve 8 bin Ukraynalı dostluk içinde yaşıyor.

Kentte 12 yıldır hizmet veren okulda, çok sayıda ülkeden öğrenci eğitim görüyor. Anadilin Rusça olduğu okulda, haftada 3 saatte Türkçe eğitim veriliyor. Koordinatör Alexander Babayev, okulların açılmasında Türk-Rus dostluğunun etkisinin büyük olduğunu vurguladı.

Rus ve Ukraynalı öğrenciler de bu okulda aynı sıraları paylaşıyor, bir arada ders işliyor. Batı kaynaklı 2 ülke arasında düşmanlık yaratılmaya çalışılsa da, buna izin vermiyorlar. Okuldan da aynı dostluk mesajları yükseliyor. Okul yöneticilerinden Sevil Çağıran, Ulusal Kanal’a konuştu. Konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

- Bizim okulda böyle bir olay asla gelişmedi. Zaten Türkiye olarak da buna izin vermeyiz kesinlikle. Onlarda bunun bilincindeler. Daha önceki uçak krizinde de aynı şekilde oldu. Türkiye açısından hiçbir sakınca olmadan yabancı uyruklu öğrencilerimiz eğitim öğretime gayet rahat bir şekilde devam ettiler. Şu dönemde de aynı şekilde. Herkes eskiden olduğu gibi bir kardeşlik çerçevesinde okula devam ediyor.
Antalya türkiye rusya Ukrayna antalya türk öğrenci uçak batı Ulusal okul rus