Altınbank ne zaman kurulacak?

Türk kuyumculuk sektörü, banka kurmaya hazırlanıyor. Sektördeki finansal sorunlara kalıcı çözüm bulmak için kurulacak Altınbank'ın, sektöre özel kredi mekanizmalarının geliştirilmesinde farklı bir yaklaşım getirmesi bekleniyor.

Kuyumculuk sektöründe yer alan şirketlerin kredi ve finansal sorunlarına kalıcı çözüm bulmak amacıyla Altınbank hayata geçiriliyor.

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, 40 bin işletmeden oluşan Türkiye kuyumcu ailesinin artık kendi ihtisas bankasına kavuşacağını söylerken ayrıca altın bankacılığının da lokomotifi olacağını belirtti.

ALTINBANK İLE FİRMALAR KOLAY KREDİ BULABİLECEK

Tüm sektör paydaşlarının bankanın ortağı olabileceğini söyleyen İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık konuşmasına şöyle devam etti:

-Banka, sektöre özel kredi mekanizmalarının geliştirilmesinde farklı bir yaklaşım getirecek. Altınbank ile ihracat ağırlıklı çalışan firmalar kolay kredi bulabilecek. Fabrikalarımız ve özellikle küçük ölçekli atölye ve sanatkarlarımız etkin bir şekilde desteklenmiş olacak. Ayrıca, sektörümüzü ilgilendiren mega projelere de finansal katkı sunacak.

BU YIL HAYATA GEÇECEK

Hazırlık çalışmalarının TMSF ve BDDK uzmanlarıyla yürüteceğini aktaran İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı, Altınbank’ı bu yıl içerisinde hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi.

istanbul türkiye