1915 Çanakkale Köprüsü dünyanın gündeminde
1915 Çanakkale Köprüsü, Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümünde açıldı. Açılışa davet üzerine Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek de katıldı. Açılış kurdelesi, Erdoğan, Perinçek, Bakanlar, ve diğer davetliler tarafından kesildi. Kuşak yol inisiyatifinin orta koridorunda en önemli bağlantısı olarak gösterilen köprü, Türkiye’nin yanı sıra dünya basınında da gündeme oturdu.
Dünyanın en uzun orta açıklıklı köprüsü olan 1915 Çanakkale Köprüsü bu görüntülerle açıldı.
Feribotla Asya'dan Avrupa'ya geçiş süresini en az 1 saat kısaltan köprü Kuşak ve Yol girişimi kapsamında Türkiye'nin öncülük ettiği 'Orta Koridor' girişimine de katkı sunacak.
Açılışa davet üzerine Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek ve MHP Lideri Devlet Bahçeli de katıldı. Çok sayıda bakan ve davetlinin katıldığı törenin yabancı konuğu Güney Kore Başbakanı Kim Boo-kyum oldu.
Konuşmalardan sonra, açılış kurdelesi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Bahçeli ve diğer davetliler tarafından kesildi.
Törende Perinçek, Erdoğan ve Bahçeli'yle de selamlaştı.
Asya ve Avrupa kıtalarını Çanakkale Boğazı’nda ilk kez birbirine bağlayan köprünün açılışı dünya basınında da yerini aldı. Birçok basın organı manşete taşıdığı haberde ‘rekor köprü’ vurgusu yaparken konumu sebebiyle de köprünün önemli olduğu belirtildi.
ABC News'in AP'ye dayandırarak yaptığı haberde, "Erdoğan ve Güney Kore Başbakanı Kim Boo-Kyum, Çanakkale Boğazı üzerinde devasa bir asma köprünün açılışını yaptı" ifadelerine yer verildi.
CNN Travel'ın haberinde ise Türkiye’nin mega projelerine dikkat çekildi.
New Civil Engineer ise 1915 Çanakkale Köprüsü'nden bahsederken dünyanın en uzun asma köprüsü olduğuna dikkat çekti.
"Pekin Günlüğü" gazetesi, köprünün 1 saatlik geçiş süresini 6 dakikaya indireceğine yer verdi.
İngiliz The Independent gazetesi, "Türkiye, Avrupa ve Asya'yı birbirine bağlayan devasa bir köprü inşa etti" başlığı attığı habere geniş yer ayırdı.