5 ilde PKK operasyonu

Güvenlik birimleri yine terör örgütü PKK'ya nefes aldırmadı. İstanbul, Adana, Diyarbakır, Mersin ve İzmir’de PKK’ya yönelik yapılan operasyonda 40 kişi daha yakalandı.

Terör ögütü PKK’nın şehir yapılanmasına yönelik yapılan operasyonlarda 40 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca PKK’ya yönelik yürütülen operasyonda 10 kişi yakalandı.

Yakalanan isimlerin PKK ile terör örgütünün gençlik yapılanmasında faaliyet gösterdiği ve terör örgütü adına tehdit yoluyla para topladığı belirtildi.

Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler emniyete götürüldü.

Öte yandan Adana'da da şafak vakti düzenlenen operasyonda terör örgütü adına Suriye’de de faaliyet yürüttüğü ileri sürülen ve sosyal medyada PKK propagandası yaptığı belirlenen 10 şüpheli gözaltına alındı.

Mersin ve Diyarbakır'da da benzer operasyonlar düzenlendi. Suriye'de örgüt içinde faaliyet gösterdikleri ve kente geldikleri bilgisine ulaşılan zanlılara yönelik yapılan operasyonda 6 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerinde bulunamayan 4 şüpheli ise aranıyor.

İzmir'de de terör örgütü PKK'ya operasyon düzenlendi. Valilik operasyona yönelik açıklama yaptı. PKK/KCK ile iltisaklı oldukları ileri sürülen ve sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları iddiasıyla 14 şüpheli yakalandı.

izmir istanbul Para adana Mersin pkk açıklama sosyal medya diyarbakır suriye operasyon YPG terör gözaltı kck şüpheli