''Kılıçdaroğlu'nun belli ki diyet borcu vardır''

MHP lideri Devlet Bahçeli, Batı’nın Rusya'ya karşı Türkiye’nin de uygulamasını istediği yaptırım tehditlerinin orantısız olduğunu söyledi.. Millet İttifakı’nın sık sık S-400’lerin iadesini dillendirdiğini hatırlatan Bahçeli, “Bu ülke NATO'culardan daha NATO'cu geçinenlerden çekmiştir” dedi. MHP Genel Başkanı’nın gündeminde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun tartışmalara neden olan Diyarbakır ziyareti de vardı.

MHP lideri Devlet Bahçeli, Ankara ve Moskova arasındaki iş birliğini yaptırım baskısı ile bozmak isteyenlere '' Türkiye’yi Rusya’ya karşı yaptırımlara zorlayan, Batılı ülkelerin tetikçisi olmaya şifreli sözlerle teşvik eden çevreler samimi ve dürüst değildir.'' sözleriyle yanıt verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Batı’dan Türkiye’ye gelen Rusya'ya yaptırım baskısına tepki gösterdi.

- Yaptırım şemsiyesi altında toplanan ülkelerin Türkiye’ye eşdeğer bir mükellefiyet altına girmedikleri ayan beyan ortadadır. Bizden talep edilen ne var ise orantısızdır.

MİLLET İTTİFAKI'NA YAPTIRIM TEPKİSİ

Bahçeli, Batı'nın yaptırım baskısına katılan Millet İttifakı ve bileşenlerine de sert tepki gösterdi.

- Bazı siyasilerin sık sık S-400'leri gündeme taşımaları başkalarının ajandalarına göre hareket ettikleri görülmektedir. Batı'nın gizli gündemine nasıl kapıldıkları tüm berraklığı ile ortaya çıkmıştır. Bu doğru değildir, Türkiye'nin çıkarına değildir. Bu ülke Amerikalılardan daha çok Amerikalı geçinenlerden, NATO'culardan daha NATO'cu geçinenlerden çekmiştir.

KILIÇDAROĞLU'NUN DİYARBAKIR ZİYARETİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tartışmalara neden olan Diyarbakır’daki temasları da Bahçeli’nin gündemindeydi.

- Kılıçdaroğlu, iktidar olduklarında, terörist Demirtaş’ı, Soroscu Osman Kavala’yı serbest bırakacaklarını ifade etmiş. Sorarım sana, Öcalan canisini de serbest bırakacak mısın? FETÖ’cüleri de salacak mısın? Sözde Kürt sorununu tanıdığını, zilletin diğer partilerinin de aynı görüşte olduğunu açıkladın. Bir soru daha soruyorum, Diyarbakır’da PKK’lı teröristlerle görüştün mü? Eğer bu görüşme olduysa, teröristlere ümit verdin mi? Kılıçdaroğlu Diyarbakır annelerinin yanına gitmeye cesaret edemedi. Çünkü Diyarbakır anneleri Kılıçdaroğlu’nun ortağı HDP’nin il binası önündeydi.

BAHÇELİ'DEN TTB'YE SERT TEPKİ

MHP lideri, sık sık Türkiye’nin sağlık sistemini hedef alan Türk Tabipleri Birliği’nin 14 Mart Tıp Bayramı’nda “Hekimler Türkiye’den kaçıyor” sözleriyle yaptığı açıklamasına ilişkin de konuştu.

- Bunlar mesleğe başlarken ettikleri Hipokrat yeminlerini çiğneyen, hekimliğin itibarına menfur ideolojik saplantılarla zarar veren yüz karalarıdır.
sağlık chp ankara türkiye rusya Ukrayna pkk mhp terörist diyarbakır hdp devlet bahçeli kemal kılıçdaroğlu türk son dakika nato Devlet batı yaptırım moskova mart