Turizmde Üretim Devrimi Kurultayı düzenlendi

Hazırlıkları haftalardır devam eden "Turizmde Üretim Devrimi Kurultayı" Kuşadası'nda geniş bir katılımla yapıldı. Vatan Partisi'nin düzenlediği kurultay turizm sektörünün temsilcileri de katıldı. Sorunlar ve çözümler konuşuldu.

Turizm sektörünün temsilcileri, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde düzenlenen "Turizmde Üretim Devrimi Kurultayı"nda buluştu. Kurultaya Vatan Partisi Genel Başkanı Serhan Bolluk da katıldı.

Bolluk, turizmcilerin merakla beklediği Rusya ve Ukrayna gerilimi konusunda açıklamalarda bulundu. Yaşanan gelişmelerin Türk turizmi için yeni fırsatlar yarattığını, ancak Türkiye'nin dış politikada doğru bir tutum alması gerektiğini anlattı.

Kurultayda turizm sektörünün ve Kuşadası esnafının temsilcileri de kürsüye çıktı. Sorunlar anlatıldı, çözüm önerileri sıralandı. Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan Kuşadası'nın 55 yıldır turizm kenti olduğuna dikkat çekti.

TÜRSAB Aydın Bölge Temsil Kurulu Başkanı Eda Yurtcan, Efes Kongre Merkezi haberi nedeniyle Ulusal Kanal'a teşekkür etti. Yurtcan, yüzlerce milyon dolara mal olan merkezin bir an önce turizme kazandırılması için herkesten destek istedi.

Kuşadası Turist Rehberleri Derneği Başkanı Ozan Sayın üniversitelerin rehberlik bölümlerinin azaltılması gerektiğini, çünkü ihtiyacın çok üzerinde mezun verildiğini söyledi.

Kurultayda antik kentlerde gündeme geldi. TÜRSAB Aydın Bölge Temsil Kurulu üyesi Murat Yaman, Aydın ili genelindeki antik kentlerin turizme kazandırılması için tüm kurumların seferber olmasını istedi.

Kuşadası Çarşı Esnafı Temsilcisi Mustafa Kutlu, Kuşadası Belediyesi'nin kent meydanı projesinde esnafın mağdur edilmemesini ve korunmasını istedi.

Kuşadası Çevre Derneği ADAÇEV Genel Sekreteri Nail Topal, derneğin hazırladığı raporu okudu.

türkiye rusya aydın Ukrayna ulusal kanal türk destek Efes Kongre Merkezi