Cumhuriyet Kadınları Tandoğan'dan Anıtkabir'e yürüdü

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB), 6 Mart Pazar günü, “Yükselen Kadın Yükselen Türkiye Mitingi” düzenledi. Tandoğan Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, “Yükselen Kadın Yükselen Türkiye”, “Cumhuriyet Kadını Görev Başında” sloganlarını attılar. Anıtkabir’e yapılan yürüyüş, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Türk bayraklarıyla buluşan binlerce kadın ve genç hep bir ağızdan marşlar söyledi.

Cumhuriyet Kadınları Derneği ( CKD) ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB), 6 Mart Pazar günü, Türk kadınının üreten Türkiye'yi kurmak için ayağa kalktığını duyurmak için, “Yükselen Kadın Yükselen Türkiye Mitingi” düzenledi. Türk kadınının yükselme ve üretme mücadelesinin vurgulandığı mitinge, Edirne’den Diyarbakır’a, Aydın’dan Trabzon’a, Türkiye'nin dört bir yanından binlerce Cumhuriyet kadını ve Atatürk genci katıldı.

Tandoğan Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, “Yükselen Kadın Yükselen Türkiye”, “Bütün Kızlar Okuyacak, Bütün Kadınlar Üretecek”, “Atatürk Gençliği Görev Başında”, “Cumhuriyet Kadını Görev Başında” sloganlarını attılar. Anıtkabir’e yapılan yürüyüş, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Türk bayraklarıyla buluşan binlerce kadın ve genç hep bir ağızdan marşlar söyledi.

türkiye atatürk türk kadın Cumhuriyet Kadınları Derneği CKD anıtkabir tandoğan meydanı