Rusya o şehirlerde ateşkes ilan etti

Rusya'nın NATO kuşatmasına karşı başlattığı askeri operasyon 10. gününde devam ediyor. Rusya, Mariupol ve Volnovaha kentlerinde "sessizlik rejimi" ilan etti, siviller için koridorlar açıldığını duyurdu. Rusya Savunma Bakanlığı ise Ukrayna’nın askeri altyapısından 2 binden fazla tesisin imha edildiğini açıkladı.

Rusya'nın Ukrayna'yı Neo-Nazilerden ve militarizmden arındırmak için başlattığı askeri operasyon sürüyor.

Siviller için Rusya Savunma Bakanlığı, "sessizlik rejimi" ilan edildiğini duyurdu. Mariupol ve Volnovaha kentlerinde siviller için koridorlar açıldı.

Bakanlık sözcüsü İgor Konaşenkov, Mariupol’de Neo-Nazilerin hastanelerden ve okullardan ateş açtıklarını söyledi.

Sivilleri canlı kalkan olarak kullanan Azak Taburu militanları Mariupol'da bir evi havaya uçurdu. Yaklaşık 200 kişi enkaz altında kaldı.

Neo-naziler Rusya ve Ukrayna arasında kararlaştırılan insani koridorlar boyunca sivillerin Mariupol'dan çıkışını engelledi. Mariupol belediye meclisi, güvenlik nedeniyle tahliyenin başlamasının ertelendiğini duyurdu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna lideri Zelenskiy’nin, NATO ile Rusya arasında bir çatışmayı kışkırtmaya çalıştığını söyledi.

Öte yandan Donabass bölgesinde 8 yılda 14 bin kişi katledilirken Lugansk'ta toplu mezar bulundu.

Askeri harekât kapsamında Ukrayna’nın askeri altyapısından 2 binden fazla tesis imha edildi.

Rusya BM Daimi temsilcisi Vasily Nebenzya, Neo-Nazilerin Harkov, Sumy ve Chernihiv'de yabancı vatandaşları zorla gözaltına aldıklarını söyledi.

Daimi temsilci, aynı zamanda Rus ordusunun yabancıları Ukrayna'dan tahliye etmek için her şeyi yaptığını da vurguladı.

Kremlin'den Batı'nın Rusya'nın yaptırımlarla 'yalnız bırakıldığı' söylemlerine yanıt geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, "Dünya, Avrupa ve ABD’nin Rusya gibi büyük bir ülkeyi izole edemeyeceği kadar büyük" dedi.

abd rusya Ukrayna avrupa nato batı rus moskova belediye