Evlat nöbetine bir aile daha katıldı

Diyarbakır Annelerinin mücadelesi çığ gibi büyüyor. Dağa kaçırılan çocukları için mücadele eden ailelere bir yenisi daha eklendi. HDP Diyarbakır İl binası önünde nöbet tutan aile sayısı 266'ya çıktı.

Dağa kaçırılan çocuklarını PKK/HDP’den almak için mücadele eden Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti kararlılıkla devam ediyor.

Nöbet çadırına yurdun dört bir yanından ve yurt dışından ziyaretler de devam ediyor. Bir yandan da nöbete yeni katılımlar sürüyor.

Ardahan'lı olan Azadi Kılıç ağabeyi Gürdal için Manisa’dan gelerek evlat nöbetine katıldı. Evlat nöbeti tutan aile sayısı da 266’ya çıktı.

Azadi Kılıç HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde açıklama yaparak kardeşini HDP’nin götürdüğüne dikkat çekti.

Yeni ailenin karşılamasında aileler “ Türk Kürt kardeştir HDP kalleştir”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Hepimiz askeriz PKK’ya yeteriz”, “Kandil’in itleri yıldıramaz bizleri” sloganları attı.

Diyarbakır annelerinin 3 Eylül 2019 tarihinde başlayan evlat nöbeti 35 aileyi evladına kavuşturdu. Evlat nöbetinin yankıları dağda PKK içinde de etkili oluyor. 2022 yılı içinde güvenlik güçlerine teslim olan örgüt mensubu sayısı 16 oldu.

Manisa pkk açıklama diyarbakır hdp türk Vatan evlat nöbeti diyarbakır anneleri