PKK'nın korkulu rüyası: Fıratlar

"Fıratlar" lakabıyla bilinen Erzincan İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı komandolar, karla kaplı Mercan ve Munzur dağlarını teröristlere dar ediyor. En ağır kış şartlarında görev yapan Fıratlar, zorlu arazide "ara-bul-yoket" prensibiyle son 5 yılda terör örgütüne ağır darbe vurdu.

Erzincan’da "Fıratlar" olarak bilinen jandarma komandolar, terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlarını kararlılıkla sürdürüyor. Fıratlar, karla kaplı Mercan ve Munzur dağlarında teröristlere göz açtırmıyor.

Refahiye Jandarma Komando Tabur Komutanlığı, teröristlerin Karadeniz'e geçiş güzergahı üzerindeki stratejik öneme sahip bölgede kuş uçurtmuyor. Tim Komutanı Kıdemli Astsubay Çavuş Aykut Kambur, seçkin komando timinin zorlu görevini anlattı.

Komandolar, sabah erkenden yüksek mukavemetli kumaştan üretilen su itici özelliğe sahip yeni nanoteknolojik kamuflajları giyiyor, silahlarını kuşanıyor. Zırhlı araçlarla göreve çıkan komandolar, dondurucu soğukta kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu araziyi didik didik arıyor.

Fıratlar timi, teröristlerin kış üstlenmesine geçit vermiyor. Mağara, sığınak ve barınakları bir bir bulup imha ediyor. Teröristlerin araziye yerleştirdiği patlayıcı maddeler de tespit edilerek yok ediliyor.

Örgüt mensuplarının barınabileceği yerleri tek tek kontrol eden komandolar, ele geçirdiği çeşitli silah ve mühimmatlarla örgüte lojistik açıdan da ağır darbe vuruyor.

Terör ve benzeri olaylara karşı her zaman teyakkuzda olan komandolar, eğitim ve tatbikatlarla da her an göreve hazırlanıyor. Tatbikatlarda yeraltına gizlenmiş erzak deposu ve tuzaklanmış patlayıcıları bulma, teröristlerin bulunduğu mağaraya operasyon düzenleme senaryoları icra ediliyor.

Fıratlar son 5 yılda 22 teröristi etkisiz hale getirdi. 3 teröristi sağ olarak ele geçirdi. 154 barınak, sığınak ve depo imha edildi.

pkk silah terör terörle mücadele terör örgütü Erzincan örgüt karadeniz kış Fırat son düzenleme Fıratlar